De levendige Belgische hoofdstad is een stad vol contrasten. Je vindt moderne, commerciële wijken naast knusse, geplaveide steegjes met mooie gebouwen in art nouveau-stijl en middeleeuwse kerken naast het futuristische glazen gebouw van de Europese Commissie. Zoetekauwen kunnen zich verheugen op de wereldberoemde Belgische chocola, de wafels en andere traditionele lekkernijen. Door de vele, geweldige bezienswaardigheden en de gastvrijheid van de inwoners zal je je reis naar Brussel niet snel vergeten.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Brussel heeft heel veel te bieden. In deze video worden een aantal plekken uitgelicht die je kunt bezoeken. Herken jij ze?

Atomium ♦ (0:13) (0:57)

Het Atomium werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1958 en staat symbool voor het atoomtijdperk. Het is een prominent aanwezig monument en een van de meest bekende attracties van de stad. In de negen atomen van het beeld zijn tijdelijke exposities te zien.

Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele ♦ (0:19) (0:29)

De voorgevel van deze prachtige, gotische kathedraal dateert uit 1250, maar het gebouw werd pas aan het eind van de 15e eeuw voltooid. Het gebouw is tegenwoordig een van de meest bezochte religieuze attracties in Brusse

Jubelpark ♦ (0:21)

Het Jubelpark werd aangelegd om te vieren dat België 50 jaar onafhankelijk was van Nederland. Er staat een indrukwekkende triomfboog van 50 meter hoog bij de ingang van het park. De musea die in het park staan zijn ook een bezoek waard.

Brussels_parc.jpg

Koninklijk Paleis van Brussel ♦ (0:23)

Het Koninklijk Paleis is de officiële residentie van de Belgische koninklijke familie. Er wappert een vlag op het dak van het gebouw als de Koning in het land is. In de zomer is het gebouw geopend voor publiek en kunnen bezoekers de prachtige, neoklassieke inrichting bewonderen.

Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen ♦ (0:26)

Deze prachtige galerijen stammen uit de 19e eeuw en zijn een opvallend onderdeel van de stad. De galerijen worden omzoomd door cafés, theaters en luxe boetieks en hebben voor ieder wat te bieden: stijlvolle, Belgische mode, culinaire traktaties, mooie souvenirs en nog veel meer.

Grote Markt en Stadhuis ♦ (1:19)

Het Stadhuis staat op de Grote Markt, het plein in het centrum van Brussel. Het is een van de mooiste pleinen van Europa met aparte cafés, getalenteerde straatartiesten en een kleurrijke bloemenmarkt.

Wil je een bezoek brengen aan Brussel? Er staan geweldige aanbiedingen op onze website.