Wie wil er nu niet een keer naar Los Angeles? Zie met je eigen ogen waar de droomfabriek van Hollywood allemaal om draait. En natuurlijk wandel je over de beroemde Hollywood Walk of Fame. En als je er toch bent dan ga je natuurlijk ook de Stille Oceaan bewonderen. Want die prachtige stranden en het mooie weer zijn er niet voor niks! Los Angeles heeft ook op cultureel gebied veel te bieden. Je vindt er meer dan 300 museums, veel theaters en een orkest van wereldklasse.


Deze video werd geproduceerd door Framfilm.

Hieronder staan een aantal van de topattracties die in de video voorbijkomen. Kun jij ze aanwijzen?

Hollywood Hills (0:12)

Voor veel mensen staan de Hollywood Hills synoniem voor Los Angeles. Je kunt er prachtig wandelen en hebt er een schitterend uitzicht op de stad.

Het Hollywood-bord (0:24)

De letters staan symbool voor de wereldbekende filmstudio's. Het bord is 15 meter hoog en 137 meter lang en toen het in 1923 werd neergezet was het nooit de bedoeling dat het permanent zou blijven staan , maar er zijn zich altijd sponsoren blijven melden zodat het bord kon blijven staan.

Griffith Observatory (0:31)

De sterrenwacht en het planetarium aan de zuidzijde van Mount Hollywood in Griffith Park zijn een leuke attractie voor toeristen en bewoners uit de buurt. Je kunt uitkijken van centraal Los Angeles tot aan Santa Monica Bay en de Stille Oceaan.

LA-griffith.jpg

Walt Disney Concert Hall ♦ (0:36)

Een van de belangrijkste concertgebouwen ter wereld, ontworpen door de architect Frank Gehry, ligt in Bunker Hill en is gebouwd in de vorm van een zeilschip. Sinds 2003 is het gebouw de thuisbasis van het Filharmonisch Orkest van Los Angeles.. De familie Disney was een belangrijke sponsor voor dit project.

City Hall (0:43)

Het stadhuis. Voordat hij werd verkozen tot burgemeester van Los Angeles, speelde Eric Garcetti een rol in een enkele afleveringen van twee televisieseries.

Sunset Boulevard en Sunset Strip (0:47)

Enkele van de bekendste clubs in Los Angeles bevinden zich op Sunset Strip, onderdeel van Sunset Boulevard. Overdag is de Boulevard een populaire winkelstraat.
Eigenlijk is Sunset Boulevard zelf een filmster geworden en het is de bekendste straat in de stad. De 35 kilometer lange boulevard eindigt in Pacific Palisades bij de zee.

Sunset Beach ♦ (0:55)

Een van de grootste stranden in Zuid-Californië, waar ontzettend veel vrijetijdsactiviteiten te doen zijn.

Seal Beach (1:02)

Niet ver van Sunset Beach kun je gaan vissen of gewoon relaxen op de op een na grootste houten pier van Californië.

Heb je al zin gekregen om de City of Dreams te bezoeken? We hebben geweldige aanbiedingen voor Los Angeles voor je.