Eigenlijk maakt het niet uit of de naam van dit eiland nou 'bergen in de zee' betekent of 'het prachtige'. Corsica doet beide namen eer aan. Dit mediterraanse eiland weet bezoekers te verleiden met een mix van bergachtige landschappen, gezellige kustplaatsjes, hemelse stranden en kristalhelder water. De dichtbegroeide bossen herbergen de meest gevarieerde vegetatie van alle mediterraanse eilanden en hebben een enorme aantrekkingskracht op zowel wandelaars als outdoorliefhebbers. Zonaanbidders en liefhebbers van duiken en snorkelen kunnen op de heerlijke zandstranden langs de kust hun hart ophalen. Vanaf het land bieden de indrukwekkende kliffen een adembenemend uitzicht en vanaf de boot vormen ze een imposant decor. De eeuwenoude bergdorpjes zijn een heerlijke plek om tot rust te komen terwijl de middeleeuwse havens de sfeer van het verleden uitstralen. De jachthavens voorzien het geheel van de nodige glamour. Welk deel van dit Franse maar Italiaanse aandoende eiland zou je graag beter willen leren kennen?


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Laten we de hoogtepunten van deze video eens bekijken. Het is misschien de moeite waard om aantekeningen te maken voor je reisplan.

Îles Sanguinaires (0:06)

Deze eilanden in het noorden van de baai van Ajaccio zijn gevormd van een steensoort die door de ondergaande zon rood wordt gekleurd en de eilanden doen lijken op druppels bloed in de zee. Op het grootste eiland staat een Genuese wachttoren en een vuurtoren, de Phare des Îles Sanguinaires.

Calvi (0:13)

Een van de speciale dingen aan Calvi is de onderverdeling in de hoger gelegen stad met een citadel bovenop een rots en de levendige lager gelegen stad met een jachthaven en boulevard. Je vindt er talloze cafés en restaurants waar je wordt verleid met heerlijke lokale gerechten.

Bonifacio (0:20)

Bonficacio ligt op indrukwekkende kalksteenrotsen en dankzij de enorme stadsmuren krijg je hier het gevoel alsof je in de middeleeuwen bent beland. De geplaveide steegjes kronkelen door de oude stad en eindigen keer op keer op plekken met geweldige uitzichten.

Bastia (0:41)

Bastia was ooit de hoofdstad van Corsica en staat tegenwoordig vooral bekend vanwege de haven, de belangrijkste van het eiland. De haven versmelt op natuurlijke wijze met de stad, waarvan het beeld in het mooie centrum wordt bepaald door de barokke Église Saint-Jean-Baptiste.

Corsica_view.jpgAjaccio

Castagniccia (0:52)

Het landschap met glooiende heuvels zo'n 20 kilometer ten zuiden van Bastia is als een jungle vol kastanjes. Aan deze boom ontleent het gebied ook zijn naam. De traditionele huizen in de schilderachtige bergdorpjes zijn gemaakt van steen en beschikken bijna allemaal over een speciale kamer voor het drogen van wat ooit het belangrijkste onderdeel van een Corsicaanse maaltijd was.

Ajaccio (1:19)

De huidige hoofdstad van Corsica is de geboorteplaats van niemand minder dan Napoleon Bonaparte. Maar de locatie alleen al, met aan de ene kant de zee en aan de andere kant in de verte de besneeuwde bergtoppen, is genoeg om je te betoveren.

Heb je al zin gekregen in een vakantie naar het prachtige Corsica? We hebben geweldige reisdeals voor Corsica voor je in de aanbieding.