Met zijn 2,5 miljoen mensen is Dubai de stad met de meeste inwoners in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is de hoofdstad van het gelijknamige emiraat en een belangrijk economisch centrum van de regio. De economie van Dubai is in volle bloei. Dit heeft steeds minder te maken met de olie- en gasvoorraden en steeds meer met handel, financiële dienstverlening en vooral ambitieuze bouwprojecten. Midden in de woestijn werden 's werelds hoogste gebouwen neergezet, waardoor toeristen uit alle windstreken naar deze bruisende stad aan de Perzische Golf reizen.


Deze video is geproduceerd door Framfilm.

Hier volgt een kleine selectie van de vele bezienswaardigheden in Dubai. Hoeveel kun jij er herkennen in de video?

♦ Burj Khalifa (0:21/0:44)

Met zijn 829,8 meter is dit het hoogste gebouw ter wereld. Zelfs in de indrukwekkende skyline van Dubai steekt de Burj Khalifa erbovenuit. Op de 124e verdieping (van in totaal 162 verdiepingen) bevindt zich een uitzichtplatform dat je eigenlijk niet mag overslaan als je Dubai bezoekt. Het uitzicht over de stad, zee en woestijn is onvergetelijk.

♦ Palm Jumeirah (0:29)

Deze kunstmatige archipel is aangelegd in de vorm van een palmboom. Het is een unieke bezienswaardigheid met hotels en resorts, zoals het imposante Atlantis. Je kunt er uitgaan, van entertainment genieten en natuurlijk relaxen op een van de vele stranden.

♦ Jumeirah Beach Park (0:33)

Als je het fijne, witte zand en het helderblauwe water van de Perzische Golf ziet, zal het niet als een verrassing komen dat het Jumeirah Beach Park een toeristische trekpleister is geworden. In dit populaire strandpark kun je allerlei sporten beoefenen, de kinderen laten spelen in speeltuinen, wandelen en gewoon genieten van de zon.

Dubai.jpg

♦ Burj Al-Arab (0:37)

Het Burj Al-Arab is een van de hoogste en meest luxe hotels op aarde. Het is 321 meter hoog en heeft de vorm van een zeil. Er zit een bar op 200 meter hoogte en er is een restaurant met zeeaquarium op een kunstmatig eiland dat speciaal hiervoor is aangelegd tegenover het populaire Jumeirah Beach.

♦ Dubai Fountain (0:59)

Dubai is de stad van de superlatieven. Aan de voet van het hoogste gebouw ter wereld vind je waterpartijen met de hoogste fonteinen ter wereld. Tijdens de dagelijkse shows wordt het water 150 meter de lucht in gespoten, vergezeld door achtergrondmuziek en een indrukwekkende belichting.

♦ Dubai Mall en Dubai Aquarium (1:05)

In de 'winkelhoofdstad van het Midden-Oosten' bevindt zich een van 's werelds grootste winkelcentra. Het heeft nog veel meer te bieden dan alleen uitgebreid shoppen. Je kunt er namelijk ook schaatsen, naar de film gaan, videogames spelen en nog veel meer. Er is zelfs een gigantisch aquarium.

Krijg je al zin om het zand van de woestijn te verkennen en de adembenemende architectuur te zien? We hebben scherpe deals voor Dubai voor je in de aanbieding.