Bij de Universität Düsseldorf komen kunst en mode samen. Deze voormalige hoofdstad van het keurvorstendom Palts staat bekend om de brede straten met elegante winkels en het levendige stadscentrum dat wordt omringd door parken en tuinen. Talloze museums en kunstgaleries maken Düsseldorf tot een belangrijk cultureel centrum. Je kunt de beroemde Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen bezoeken en ook kleinere tentoonstellingen in de Königsallee. De vele paden die langs de Rijn lopen, de ruime pleinen en de groene parken nodigen je uit om uren rond te dwalen.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

In deze video worden enkele van de hoogtepunten van Düsseldorf uitgelicht. Veel kijkplezier!

Rheinturm ♦ (0:00) (1:15)

In de Rheinturm van 240 meter hoog is een uit reflecterend glas vervaardigde, digitale klok verwerkt. Vanuit het ronddraaiende restaurant en vanaf het uitkijkplatform heb je een geweldig uitzicht op de stad.

Königsallee ♦ (0:13)

Königsallee (ook bekend als Kö) is een van de meest bekende winkelstraten in Europa. Liefhebbers van luxeartikelen kunnen hun hart hier ophalen. Kö wordt gekenmerkt door brede straten en een door bomen omzoomde gracht.

Schlossturm ♦ (0:27)

Deze kasteeltoren staat op de oever van de Rijn en is het enige overblijfsel van het stadspaleis. De 33 meter hoge toren werd in de 13e eeuw gebouwd en sindsdien zijn er verschillende architectuurelementen veranderd. Vandaag de dag biedt de toren onderdak aan een van de oudste scheepvaartmuseums in Duitsland.

Dusseldorf.jpg

Kö-Bogen ♦ (0:34)

Kö-Bogen ligt aan de rand van het park Hofgarten. Waterbekkens en groene gebieden vormen een geheel met de spectaculaire gebouwen en moderne stedelijke structuur. Het witte gebouw dat is opgebouwd uit glas en natuursteen, is gebaseerd op een ontwerp van de bekende architect Daniel Libeskind.

Neuer Zollhof ♦ (0:34)

De architect Frank Gehry is verantwoordelijk voor dit gebouwencomplex in Düsseldorf-Hafen. De 3 asymmetrische gebouwen lijken haast beeldhouwwerken door de gedraaide vormen die beweging suggereren.

De Rijn ♦ (0:55)

De Rijn, een van de drukste waterwegen in Duitsland, stroomt door Düsseldorf heen. Door de vele, soms historische, bruggen is er op het water veel te beleven. De bekroonde Rheinuferpromenade is een populaire ontmoetingsplaats. Tijdens een wandeling over deze promenade heb je een geweldig uitzicht op het water.

Altstadt ♦ (1:08)

Vanwege de honderden pubs, bars en restaurants in de Altstadt van Düsseldorf, wordt dit gebied ook wel de 'langste bar ter wereld' genoemd. Bij enkele lokale brouwerijen kun je proeven van typisch Düsseldorfs bruin bier.

Wil je een bezoek brengen aan Düsseldorf? Bekijk hier onze geweldige aanbiedingen voor Düsseldorf.