Edinburgh heeft talloze, dramatische landschappen te bieden. Welke andere stad heeft er nou een berg in het centrum staan die uitzicht biedt over de Firth of Forth en een kasteel dat op een uitgedoofde vulkaan staat. De middeleeuwse vestingtorens die boven het historische centrum uittorenen, kijken uit over de gezellige pubs aan de geplaveide straten en voeren bezoekers mee naar het verleden. De versierde winkelpuien en brede lanen in het nieuwe centrum geven een heel ander beeld. Hier ervaar je de elegantie van 18e-eeuwse stadsplanning. Het cultuuraanbod en de opgewektheid van de inwoners vormen de ideale combinatie voor een onvergetelijke trip naar de Schotse hoofdstad.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

In deze video worden enkele impressies gegeven van de magische sfeer in dit culturele bolwerk. Droom lekker weg!

McEwan Hall ♦ (0:09)

In dit indrukwekkende gebouw vinden diploma-uitreikingen plaats en worden soms concerten gegeven. Het neorenaissancistische gebouw dateert uit het einde van de 19e eeuw en kwam tot stand door een donatie van de brouwer William McEwan.

Royal Castle/Castle Hill ♦ (0:13/0:16)

Dit stadssymbool staat bovenop een uitgedoofde vulkaan van 120 meter hoog en kijkt uit op het historische centrum. Elke steen van dit middeleeuwse kasteel heeft een verhaal te vertellen. In het bijzonder de kostbare stenen van de Schotse kroonjuwelen en de legendarische Stone of Scone; de steen waarop Schotse en later Britse koningen werden gekroond.
Meer informatie: https://www.expedia.nl/Edinburgh-Castle-Edinburgh.d500994.Bezienswaardigheid?rfrr=TG.Destinations.City.POI.1.2

George Heriot's School ♦ (0:22)

George Heriot's School is doordrenkt van tradities en is sinds 1628 al een blikvanger op Lauriston Place in het historische centrum van Edinburgh. Sinds de oprichting door de goudsmid en filantroop George Heriot, heeft de educatieve instelling een voortdurende groei doorgemaakt en op dit moment heeft de school 1600 leerlingen.

Edinburgh-view.jpg

Holyrood Park ♦ (0:39)

Holyrood Park is een klein deel van de Schotse Hooglanden en ligt middenin Edinburgh. Het ruige en weelderig groene terrein deed eerder dienst als koninklijk jachtterrein. Arthur's Seat is het hoogste punt van het park en vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht op de hele stad en de Firth of Forth.

Calton Hill ♦ (0:52)

Het is de moeite waard om de top van Calton Hill te beklimmen. Niet alleen om het prachtige uitzicht, maar ook om enkele bouwkundige hoogtepunten te bekijken, zoals de opvallende zuilen van het National Monument of Scotland en de hoge toren van het Nelson Monument.

Ben je geïnspireerd en wil je een bezoek brengen aan de hoofdstad van Schotland? Hier staan geweldige aanbiedingen voor reizen naar Edinburgh.