De grootste stad van de Verenigde Staten is in ieder opzicht groot te noemen. Commercie, media en macht komen samen in deze stad en deze kenmerken in combinatie met de omvang, diversiteit en iconische bezienswaardigheden maken New York tot een van de meest fascinerende metropolen ter wereld. Deze wereldstad vormt een culturele smeltkroes en is onderverdeeld in vijf stadsdelen: the Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island. De beroemde skyline van de stad bestaat uit een mengeling van klassieke en moderne gebouwen en met één blik weet je dat er ontelbare avonturen op je liggen te wachten.


Deze video is geproduceerd door Framfilm.

Hieronder staan een aantal van de topattracties die in de video voorbijkomen. Herken jij ze?

Lower Manhattan ♦ (0:06)

In het zuiden van Manhattan, tussen de Hudson River en East River, begint het hart van de stad te kloppen. In dit financiële centrum komen ambitie en macht samen. Je vindt hier het roemruchte Wall Street en de New York Stock Exchange naast het nieuwe One World Trade Center dat als gedenkplek is opgericht.

Flatiron Building ♦ (0:15)

De opvallende wolkenkrabber op 175 Fifth Avenue stamt uit 1902. Het innovatieve ontwerp doet echter ook vandaag de dag nog erg modern aan. Met een hoogte van 91 meter is de Flatiron Building een van de hoogste in New York.

Brooklyn Bridge ♦ (0:30)

Toen de Brooklyn Bridge in 1883 werd geopend, was het een van de langste hangbruggen ter wereld. Nu is de brug een van de oudste in de Verenigde Staten en er komen nog dagelijks vele auto's, voetgangers en fietsers overheen.

brooklyn-bridge.jpg

Vrijheidsbeeld ♦ (0:40)

De meest beroemde bezienswaardigheid van New York gaf miljoenen immigranten hoop op een beter leven. Vandaag de dag kijkt het Vrijheidsbeeld nog altijd uit over de stad vanaf Liberty Island.

5th Avenue ♦ (0:47)

Deze chique straat in Manhattan wordt beschouwd als een van de beste (en duurste) winkelstraten ter wereld.

Central Park ♦ (0:50)

In het midden van de metropool ligt Central Park, een oase van rust, verspreid over een gebied van ruim 340 hectare. Het park met paden, bruggen, heuvels, vijvers en weiden vormt het groene hart van New York. Adem diep in en geniet van de stadse jungle!

Times Square ♦ (1:12)

Gedurende de dag kun je je op dit plein uren vermaken bij een van de Broadway shows of straatartiesten en wanneer het donker wordt, wordt Times Square op bijzondere wijze verlicht door de elektronische billboards.

Wil je de Big Apple zelf ontdekken? Bekijk dan onze fantastische reisaanbiedingen voor New York!