Het financiële hart van Duitsland klopt in Frankfurt (am Main). In Frankfurt is de Europese Centrale Bank gevestigd en de stad is het belangrijkste financiële centrum van Duitsland. De beroemde skyline, de enige in Duitsland die wordt overheerst door wolkenkrabbers, en de bijna Amerikaanse uitstraling van de stad hebben Frankfurt de bijnaam 'Mainhattan' gegeven. Culturele evenementen spelen echter net zo'n grote rol in Frankfurt. Er zijn talloze musea en de jaarlijkse Frankfurter Buchmesse trekt literatuurliefhebbers van over de hele wereld. De stad heeft ook veel te bieden op culinair gebied: of het nu de 'Handkäse mit Musik', de 'Grüne Sauce' of de legendarische Apfelwein is.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

In deze interessante video zie je onder meer de volgende hoogtepunten van de stad. Kun je ze allemaal herkennen?

Frankfurter Kaiserdom ♦ (1:25)

De keizers van het Heilige Roomse Rijk werden tussen 1562 en 1792 in deze dom gekroond. Tot de jaren 60 van de vorige eeuw was de kerk het grootste gebouw in de stad. Vanaf de toren heb je een schitterend uitzicht op de skyline van Frankfurt. Het Dommuseum is ook een bezoekje waard. Er zijn schitterende kledingsstukken te zien en met juwelen bezaaide kronen die werden gebruikt tijdens kroningsplechtigheden.

Hauptwache ♦ (1:29)

Dit schitterend bewaard gebleven voormalig wachthuis midden in de stad is omgetoverd in een café dat beroemd is vanwege een specialiteit uit Frankfurt: groene kruidensaus met hardgekookte eieren en aardappelen. Onder het plein waarop de Hauptwache zich bevindt, ligt een van de grootste treinstations van Centraal-Europa. In de directe omgeving liggen de beroemdste winkelboulevards op je te wachten: de Zeil en de Goethestrasse.

Museum für Moderne Kunst ♦ (1:34)

Het Museum für Moderne Kunst in Frankfurt wordt beschouwd als het beroemdste museum voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum werd in 1991 geopend en stelt werken tentoon van circa 5000 toonaangevende kunstenaars als Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Francis Bacon.

Frankfurt-view.jpg

Alte Oper ♦ (1:36)

Het oude operagebouw van Frankfurt op de Opernplatz werd in 1880 in neoclassicistische stijl gebouwd en is tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwel helemaal verwoest. Het gebouw werd opnieuw opgebouwd en in 1981 met veel ceremonieel heropend. Het gebouw is in Frankfurt de belangrijkste locatie voor klassieke concerten. Opera's worden opgevoerd in de Oper Frankfurt.

Römer ♦ (1:40)

Het huis 'Römer' met de karakteristieke trapgevel dient al sinds de 15e eeuw als het stadhuis van Frankfurt. Het gebouw ligt tussen verschillende goed bewaard gebleven gebouwen uit de 15e tot 18e eeuw op een plein dat de Römerberg wordt genoemd. In de Kaisersaal op de tweede verdieping vonden ten tijde van het Heilige Roomse Rijk de kroningsbanketten plaats nadat de uitverkiezing van de keizer had plaatsgevonden.

Heb je al zin gekregen om deze sensationele skyline van Duitsland met eigen ogen te bekijken? We hebben geweldige reisdeals voor Frankfurt voor je in de aanbieding!