Hamburg is de op een na grootste stad van Duitsland en heeft de grootste haven van het land. De metropool is een van de beste vakantiebestemmingen in het land vanwege de vele attracties, museums en theaters die te vinden zijn tussen de Altonaer Fischmarkt en de St. Pauli Reeperbahn. Het aanbod van musicals is ook eersteklas in deze noordelijke stad.


Deze video is geproduceerd door Framfilm.

Hieronder worden enkele van de bezienswaardigheden die in de video voorbijkomen beschreven. Herken jij ze?

Hamburger Hafen ♦ (0:06)

Na Rotterdam en Antwerpen is Hamburg de grootste containerhaven van Europa. Het zicht op de stad is zowel overdag als bij nacht een indrukwekkende aanblik.

Hamburg Hauptbahnhof ♦ (0:23)

Al je aankomt met de trein kun je direct het centrum van Hamburg inlopen. Het station ligt op 800 meter van het Hamburger Rathaus, 600 meter van de Hamburger Hafen en 450 meter van de Binnen- en Buitenalster. Het indrukwekkende station is niet alleen een halte voor reizigers, er zijn ook verschillende restaurants te vinden.

St. Pauli-Landungsbrücken ♦ (0:29)

De lange kade voor passagiersschepen trekt veel toeristen vanwege de Pegelturm die het waterpeil meet. Vanaf dit punt vertrekken dagelijks schepen richting het muziektheater aan de overkant. Vroeger was dit ook de plek waar grote stoomboten uitvoeren naar de Verenigde Staten.

Hamburger Rathaus ♦ (0:33)

De prachtige voorgevel van het stadhuis van Hamburg weerspiegelt de trots van de vrije Hanzestad. Volgens schattingen is dit het zesde stadhuis van de stad. De toren van 112 meter hoog is een opvallend element in het stadsbeeld.

city-hall.jpg

Speicherstadt ♦ (0:41)

Speicherstadt is sinds 1991 een beschermd monument. Het is het grootste pakhuizencomplex ter wereld dat gebouwd is op houten heipalen. Het complex is omringd door grachten die de mooie gotische, uit baksteen opgetrokken bouwwerken weerspiegelen. De stijl van de pakhuizen is kenmerkend voor de periode waarin Duitsland snel industrialiseerde. Rond de pakhuizen is van alles te beleven, er zijn winkeliers, galerieën en museums.

Binnen- en Buitenalster ♦ (0:53)

Boottochten op de Binnen- en Buitenalster zijn populair onder toeristen en de lokale bevolking De paden langs het water nodigen uit tot een mooie wandeling en deze plek is ideaal om een romantische zonsondergang te bekijken. De omliggende bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet te bereiken. De nabijgelegen Imam Ali Moschee, de Hauptkirche St. Nikolai en Hansaplatz zijn allemaal een bezoek waard.

Interesse in een bezoek aan deze levendige Hanzestad? Hier vind je geweldige aanbiedingen voor reizen naar Hamburg.