Het Gardameer, het grootste meer in Italië, ligt ten noorden van de stad Verona. Het meer strekt zich vanaf de steile heuvels aan de voet van de Alpen helemaal uit tot aan het noordelijk deel van de Povlakte. De zuidoever wordt omzoomd door stranden en glooiende heuvels, terwijl je langs de noordoever hoge bergen en rotsen vindt. Het gevarieerde landschap biedt een groot aantal verschillende trekpleisters voor toeristen die van sport houden. De gematigde wind is ideaal voor zeilen en windsurfen, terwijl de bergen een populaire bestemming zijn voor bergbeklimmen, abseilen en mountainbiken. En dit alles met een fantastisch uitzicht over het meer. Het Gardameer heeft ook gezinnen veel te bieden.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

In de video zie je hoe mooi het Gardameer is. Veel kijkplezier!

Bergen rondom het Gardameer ♦ (0:08/0:24/1:19)

De majestueuze bergen rondom het Gardameer maken deel uit van de Zuidelijke Kalkalpen. Deze bergen omringen het Gardameer en bestaan voornamelijk uit kalksteen. De bergen rondom het Gardameer zijn populair bij bergwandelaars en bergbeklimmers.

Castello Scaligero, Malcesine ♦ (0:12)

Dit kasteel dat in de middeleeuwen werd gebouwd door de adellijke familie Scaliger, is het visitekaartje van de stad Malcesine. Het indrukwekkende gebouw is ook beroemd door de beschrijving die Johann Wolfgang von Goethe ervan gaf in zijn werk 'Italienische Reise'.

Tremosine sul Garda ♦ (0:00/0:19/0:30)

Dit schilderachtige dorpje dat bestaat uit 18 gehuchtjes, strekt zich vanaf het meer uit tot in de bergen rondom het Gardameer. Het dorp ligt in het natuurpark Parco Alto Garda Bresciano en staat in verbinding met de Via Gardesana, de weg langs het Gardameer. Wandelaars worden beloond met een adembenemend uitzicht over het Gardameer en de bergketen Monte Baldo.

Lake-Garda_Stills.jpg

Grotte di Catullo ♦ (0:45)

Op het schiereiland van Sirmione liggen de overblijfselen van een Romeinse villa uit de eerste eeuw. Dit gebouwencomplex is een van de best bewaard gebleven Romeinse villa's in Noord-Italië. De villa telde drie verdiepingen met galerijen en baden, die nu zijn overwoekerd door planten.

Rocca Scaligera, Sirmione ♦ (0:51)

Dit kasteel van de familie Scaliger werd in de 13e eeuw gebouwd op de overblijfselen van een Romeins fort en werd vanaf die tijd gebruikt voor de verdediging van de stad Sirmione. Je kunt het versterkte kasteel zien en de verdedigingswallen en torens beklimmen.

Watersport ♦ (0:55)

Windsurfen, zeilen, waterskiën en bananenboten: liefhebbers van varen zijn tijdens een vakantie aan het Gardameer helemaal in hun element. Het grote aanbod aan watersporten bestaat onder meer uit cursussen voor beginners en gevorderden. Voor gezinnen met kinderen is het Gardameer ook een ideale vakantiebestemming.

Via Gardesana ♦ (1:11)

De weg die rond het Gardameer loopt, is onderverdeeld in de 'Gardesana Occidentale', de westoever, en de 'Gardesana Orientale', de oostoever. Brede wegen langs het meer worden afgewisseld door smalle tunnels en je komt langs olijfgaarden, citrusboomgaarden en schilderachtige dorpjes.

Krijg je al zin om het grootste meer van Italië te gaan bezoeken? We hebben geweldige reisdeals voor het Gardameer voor je in de aanbieding.