Wie heeft niet gehoord van de skyline van Hongkong en de extreme bevolkingsdichtheid van deze stad? Dankzij de wolkenkrabbers is Hongkong de 'langste' stad ter wereld. Maar liefst 90% van de inwoners van deze staat maakt gebruik van het openbaar vervoer. Het eiland Hongkong, Kowloon, de New Territories en de stroomopwaarts gelegen eilanden vormen de handelssluis tussen China en de rest van de wereld. De geschiedenis en sfeer van Hongkong worden gekenmerkt door de periode van het Britse koloniale bestuur, een periode die in 1997 ten einde kwam.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

In deze video zie je de klassieke hoogtepunten van Hongkong voorbijkomen. Kun jij ze allemaal vinden?

Het Central District (het eiland Hongkong) (0:03)

Zowel de wolkenkrabbers van de zakelijke en financiële wereld als het nachtleven en de koloniale architectuur zijn geconcentreerd in het Central District. In dit historische hart, zijn traditie en het moderne leven verenigd in de typische stijl van Hongkong.

De haven van Victoria (0:21)

Deze natuurlijk haven is het centrum van het stedelijk gebied. Het stuk land waarop het Victoria Harbour Congress Centre is gebouwd, is ingepolderd land.

Victoria Peak (0:27)

Victoria Peak is de bekendste berg van Hongkong en vanaf hier heb je het beste uitzicht over het schiereiland Kowloon en grote delen van het eiland Hongkong.

Avenue of Stars (0:28)

Bruce Lee is hier geëerd met een standbeeld en van andere filmsterren vind je hier handafdrukken en namen.

Golden Star Ferry (0:34)

Deze veerdienst verbindt het eiland Hongkong met Kowloon.

Ngong Ping 360 (0:42)

De kabelwagen brengt je van het Tung Chung-district op Lantau naar het Ngong Ping-plateau.

De grote Boeddha (0:44)

Ga met de kabelwagen naar deze grootste Boeddhistische bezienswaardigheid in Hongkong. Het bronzen beeld bij het Po Lin-klooster trekt ieder jaar miljoenen bezoekers en staat symbool voor de harmonie tussen de mensheid, natuur en religie.

HongKong_buda.jpg

Het vissersdorp Tai O (0:51)

Dit aantrekkelijke gebied behoudt zijn traditionele charme als Zuid-Chinees vissersdorpje door de aanwezigheid van de waterwoningen en vormt een herinnering aan de prekoloniale tijd.

De avondmarkt van Temple Street ♦ (0:56)

Deze markt op Kowloon is niet alleen een paradijs voor shoppers maar ook een bekende filmlocatie.

Mongkok (1:08)

Traditie en moderniteit gaan hier hand in hand op een van de meest dichtbevolkte plekjes op aarde. Hier vind je ook veel winkels.

Heb je al zin gekregen naar Hongkong te gaan? Wij hebben geweldige aanbiedingen voor je!