Nergens anders in Europa vind je sterkere contrasten tussen landschappen dan in IJsland. De imposante gletsjers doorsnijden het land en in de lange winternachten zakt de temperatuur tot ver onder het vriespunt. Maar tegelijkertijd spuwen de talloze vulkanen lava uit, worden door ondergrondse activiteit warmwaterbronnen gevormd en spuiten fascinerende geisers heet water hoog de lucht in. De afgelopen miljoenen jaren hebben deze vulkanen gezorgd voor de vorming van enorme bergketens en een adembenemend landschap. Wie kan zulk natuurschoon nou weerstaan?


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Hier kun je enkele hoogtepunten bekijken uit onze fascinerende video. Laat je betoveren door de prachtige natuur van IJsland!

Reykjavik (0:05)

De meest noordelijke hoofdstad ter wereld zal je niet alleen verbazen met zijn rijke geschiedenis waarin de Vikingen een hoofdrol spelen, maar ook met zijn schitterende architectuur en de natuurlijke warmwaterbronnen. Neem een kijkje bij de haven en het Historisch Museum, waar je alles te weten komt over de oudste nederzetting van het eiland.

Hallgrímmskirkja (0:09)

Dit is het hoogste gebouw van IJsland en veel meer dan alleen een kerk. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de hoofdstad en het bouwwerk, dat is geïnspireerd op de ruige natuur van IJsland, is eigenlijk een modern kunstwerk. Vanaf de top van de 70 meter hoge toren heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Blauwe Lagune (0:54)

Iedereen die wel eens iets over IJsland heeft gehoord, heeft ook van de Blue Lagoon gehoord. Het basin met felblauw thermaal water met een temperatuur net onder de 40 graden Celsius zorgt voor een unieke harmonie tussen lichaam en geest.

Iceland_view.jpg

Kirkjufell (2:40)

Deze unieke bergformatie ten noordwesten van de hoofdstad Reykjavik vormt een van de adembenemende landschappen waar IJsland bekend om staat. Maak een excursie door de omgeving van de berg en het nabijgelegen fjord om de vele stroompjes en watervallen te ontdekken. Trek dan ook gelijk wat tijd uit voor een bezoek aan het gezellige plaatsje Grundarfjördur.

Krachtige geisers (2:52)

In IJsland vind je de vroegste voorvader van alle geisers, de Strokkurgeiser, en Geysir, de geiser waar dit natuurlijke fenomeen zijn naam aan te danken heeft. Er staat hier zoveel druk op het grondwater dat het hier wel 30 meter hoog de lucht in wordt geschoten.

Noorderlicht (3:24)

Er komen niet alleen toeristen naar IJsland vanwege de mooie natuur, maar ook om aurora borealis te bewonderen, het noorderlicht. Tijdens magische winternachten veroorzaken geladen deeltjes van de zon een fascinerend lichtverschijnsel in het magnetische veld van de aarde waardoor het lijkt alsof er een groen gordijn aan de hemel wappert. Een onvergetelijke ervaring!

Heb je al zin gekregen om dit veelzijdige land te ontdekken? We hebben geweldige reisdeals voor IJsland voor je in de aanbieding!