De op drie na grootste stad van Duitsland is een levendige metropool met een unieke, open en tolerante sfeer. Keulen is een van de oudste steden van Duitsland en de naam van de stad stamt uit de Romeinse tijd. De Romeinen noemden hun nederzetting aan de Rijn namelijk 'Colonia'. Keulen is door de centrale ligging in Europa een populaire bestemming. De talloze museums en actieve kunstenaars bieden volop vermaak en ook het wereldberoemde carnaval is een vermakelijk evenement. Na een dag vol sightseeing kun je de dag in deze stad het beste afsluiten met een glas koud Kölsch-bier.


Deze video is geproduceerd door Framfilm.

Hieronder worden enkele van de bezienswaardigheden die in de video voorbijkomen beschreven. Herken jij ze?

Dom van Keulen ♦ (0:15) (0:38)

De Dom van Keulen is gebouwd tussen 1248 en 1880 en is de op twee na grootste kathedraal ter wereld. Het bouwwerk wordt beschouwd als een gotisch meesterwerk. Met de twee enorme torens vormt de kathedraal de meest belangrijke bezienswaardigheid van de stad. Bovenin heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Hohenzollern-bridge.jpg

Romaanse Kerken ♦ (0:25)

Naast de Dom en de vele museums vormen de 12 Romaanse kerken een ander hoogtepunt van de Keulen. De kerken zijn over de eeuwen heen verschillende keren opnieuw opgebouwd. Vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de kerken veel schade opgelopen.

Liefdessloten ♦ (0:31)

Deze romantische tradities is waarschijnlijk ontstaan in Italië. In de loop der tijd hebben tienduizenden stellen en vrienden op deze brug in Keulen hun trouw gesymboliseerd met een liefdesslot. De sloten van uiteenlopende kleuren en vormen geven de grijze bruggen wat meer kleur en vormen een prachtig gezicht.

Alter Markt ♦ (0:34)

Het voormalige marktplein in het historische centrum van Keulen staat bekend om de bruisende sfeer. Vooral tijdens het het carnaval van Keulen is het hier erg gezellig. Het Stadhuis vormt het ideale beginpunt om de stad te verkennen. Je kunt even tot rust komen met een kop koffie bij een van de vele cafés rond het plein. In de aanloopperiode naar kerst wordt op dit plein de bekende kerstmarkt georganiseerd.

Hohenzollernbrücke ♦ (0:45)

Vanaf de Hohenzollernbrücke heb je een mooi uitzicht op de Dom van Keulen. Deze brug die over de Rijn hangt, is gebouwd in 1911 en vernoemd naar het vorstengeslacht Hohenzollern. Vandaag de dag rijden er dagelijks meer dan 1200 treinen over de brug. Daarnaast is de constructie bekend om de vele liefdessloten die eraan hangen.

Wil je een bezoek brengen aan Keulen? We hebben geweldige aanbiedingen voor je.