Savoir vivre: dit is niet alleen het motto van Frankrijk maar ook een principe dat van toepassing is op de Portugese hoofdstad. Slenter in de binnenstad door kronkelende steegjes langs kleurrijke en dicht opeen gebouwde huizen. Trakteer jezelf op een ijsje dat je in de schaduw van de pijnbomen kunt opeten en neem plaats op een terras van een van de vele restaurants en geniet in de buitenlucht van de geuren van de stad en je heerlijke maaltijd. Geniet van de zon en de Portugese ziel en zorg dat je Lissabon niet alleen op een oppervlakkige manier verkent, maar ook echt de ziel van de stad leert kennen.


Deze video is geproduceerd door Framfilm.no

Als inspiratie voor je stedentrip naar Lissabon hebben wij de hoogtepunten van de stad in een video samengevat. Laat jezelf meeslepen naar een hippe metropool.

Elevador de Santa Justa (0:27)

Deze lift verbindt het stadscentrum met de hoger gelegen wijken en werd in 1905 in gebruik genomen. Dit is zonder twijfel een van de vreemdste bouwwerken die je ooit zult zien. Dit is de hipste manier om te genieten van een geweldig uitzicht over de stad.

Arco da Rua Augusta (0:30)

De oorspronkelijke versie van deze boog werd gebouwd na de grote aardbeving van 1755, maar werd in 1777 in opdracht van de koning weer afgebroken. Het duurde nog een eeuw voordat de huidige versie werd gebouwd en deze boog dient nu als tot toegangspoort tot Rua Augusta.

Ponte Vasco da Gama (1:00)

Naast historische monumenten vind je in Lissabon ook indrukwekkende moderne bouwwerken. Een van de mooiste voorbeelden hiervan is de hangbrug over de Rio Tejo. Het is een van de grootste hangbruggen in Europa en de brug is genoemd naar de beroemde Portugese ontdekkingsreiziger, die de eerste was die de zeeroute naar India bevoer.

Lisbon_view.jpgTorre de Belém

Castelo de São Jorge (1:35)

De ruïnes van het middeleeuwse kasteel bovenop een heuvel zijn al van grote afstand te zien en worden beschouwd als een van de belangrijkste monumenten van Lissabon.

Mosteiro dos Jerónimos ♦ (1:40)

Dit klooster bood tot het begin van de negentiende eeuw onderdak aan de Hiëronymietenmonniken. Tegenwoordig heeft dit bouwwerk een enorme aantrekkingskracht op toeristen en als je de prachtige laatgotische gevel bekijkt, is dit ook geen wonder. Laat je betoveren door het onovertroffen metselwerk.

Torre de Belém (1:41)

Aan de riviermond van de Rio Teje staat deze prachtige toren, die een treffende herinnering vormt aan de periode in de zestiende eeuw waarin Portugese zeevaarders op ontdekkingstocht gingen. De Torre de Belém stond oorspronkelijk als een fort precies in het midden van de rivier, maar door de jaren heen is de loop van de rivier gewijzigd waardoor het bouwwerk niet meer precies in het midden staat. De gevel van de toren is schitterend versierd met maritieme motieven die in het steen zijn uitgehouwen.

Heb je al zin gekregen om deze geweldige Portugese stad te bezoeken? We hebben de beste reisdeals naar Lissabon voor je in de aanbieding!