Midden in de diepblauwe Middellandse Zee ligt de geweldige Republiek Malta. Toeristen worden hier niet alleen aangetrokken door de steile rotsen, veelzijdige flora en fauna en de geweldige stranden, maar ook door de talloze overblijfselen uit de meer dan 6000 jaar dat de archipel bewoond is. Dit eiland lijkt wel een boek over de Europese geschiedenis. Van de megalithische cultuur tot aan de Romeinen en Arabieren en tot aan de onafhankelijkheid van de Britse koloniale heersers: de ontelbare hoofdstukken in de geschiedenis hebben allemaal tastbare sporen nagelaten. Laat jezelf meenemen op een reis door de tijd.


Deze video is geproduceerd door Framfilm.no

In deze video hebben we de mooiste plekjes voor je op een rij gezet. Herken jij ze?

Valletta (0:00)

Tijdens je vakantie op Malta is een bezoek aan de prachtige hoofdstad een must. In deze elegante plaats hebben de ridders van de orde van Sint-Jan een belangrijke rol gespeeld en hiervan zijn in de stad nog volop sporen te vinden.

Gozo (0:29)

Verken een magische wereld. Dit eiland is kleiner dan Malta maar wordt omgeven door allerlei mythes en legendes die verband houden met het landschap of het eiland zelf.

Fort Saint Elmo (0:41)

Dit fort in het noordelijkste puntje van Valletta is ouder dan de stad zelf en speelde een belangrijke rol tijdens de belegering door de Ottomanen. Tegenwoordig worden sommige delen van het fort gebruikt voor militaire training, maar de rest is toegankelijk voor het publiek en er is tevens een Nationaal Oorlogsmuseum gevestigd.

Watersporten (1:15)

Dankzij de geweldige ligging in de Middellandse Zee, kun je op Malta allerlei watersporten ondernemen. Zeilen is hier een van de populairste activiteiten.

Malta-view.jpg

St George's Basilica (1:24)

Een van de mooiste gebouwen op het eiland Gozo is de St. George's Basilica, waarvan de bouw enkele eeuwen in beslag heeft genomen, waardoor je er verschillende architectonische stijlen in kunt herkennen. Als je onder de indruk bent van de met goud versierde gevel, zul je helemaal versteld staan van het prachtige interieur.

Azure Window (1:26)

Deze unieke rotsformatie staat op het eiland Gozo en is in miljoenen jaren tijd door de zee uitgeslepen. Ieder jaar komen hier vele toeristen kijken en je ziet deze plek ook regelmatig voorbij komen in films en series.

Mdina (1:28)

In deze stad midden in de Maltese natuur voelt het alsof je in de middeleeuwen bent beland. Door de oude gebouwen, smalle steegjes en het vrijwel ontbreken van auto's lijkt het hier wel op een decor van een tekenfilm.

Heb je al zin gekregen om deze magische eilandengroep te verkennen? We hebben geweldige reisdeals naar Malta voor je in de aanbieding!