De hoofdstad van Beieren, die zichzelf graag de 'Weltstadt mit Herz' noemt, kan traditie en vooruitgang perfect combineren. Je kunt je verheugen op gezellige kroegjes, traditionele herbergen en levendige Beierse tradities, maar ook op wereldberoemde musea, internationale handelsbeurzen en moderne architectuur. München staat bekend als een stad waar inwoners de kwaliteit van leven hoog in het vaandel hebben. Je kunt er genieten in de uitgestrekte parken en recreatiegebieden die geweldige mogelijkheden bieden om midden in deze wereldstad te relaxen.


Deze video is geproduceerd door Framfilm.

In deze interessante video zie je onder meer de volgende hoogtepunten van de stad. Kun je ze allemaal herkennen?

Neues Rathaus ♦ (00:14)

Een van de vele bezienswaardigheden van de stad is het stadhuis op de Marienplatz. In de toren van het stadhuis vind je het beroemde klokkenspel, het grootste in Duitsland, dat elke dag met 43 klokken en mechanische poppen indruk weet te maken op bezoekers. De toren is met de lift goed toegankelijk en biedt een fantastisch uitzicht over de oude binnenstad van München.

Deutsches Museum ♦ (0:34)

Het Deutsches Museum met meer dan 30.000 tentoongestelde objecten is het grootste museum voor techniek en natuurwetenschap ter wereld. De collecties van het museum variëren van machines, voertuigen en vliegapparatuur tot medische technologie, huishoudelijke artikelen en muziekinstrumenten. Dankzij de mogelijkheden voor het uitproberen van machines, is het museum ook interessant voor kinderen.

Bayerische Staatsoper ♦ (0:49)

Dit operahuis, gelegen op de Salvatorplatz in München, is na de Tweede Wereldoorlog minutieus herbouwd en in 1963 opnieuw geopend. Tegenwoordig is de Staatsoper een van de beroemdste operahuizen ter wereld.

BMW Welt ♦ (1:01)

BMW Welt bestaat uit het BMW-Museum en de fabriek van de BMW-groep en is een combinatie van tentoonstellings- en distributiecentrum, museum, belevenis- en evenementenlocatie. Liefhebbers van het Beierse automerk krijgen hier zeker waar voor hun geld.

Olympiapark ♦ (1:05)

Het Olympiapark in München is gebouwd voor de Olympische Zomerspelen van 1972. De sportfaciliteiten en recreatiegebieden van het sportpark worden tegenwoordig nog steeds gebruikt. Het Olympiapark is een populaire locatie voor concerten en andere evenementen. Vanaf de Olympiaturm met uitkijkplatform en draaiend restaurant kun je genieten van een uitzicht over München: helemaal tot aan de Alpen.

Olympiapark.jpg

Englischer Garten ♦ (1:08)

De Englischer Garten met een oppervlakte van bijna 400 hectare is het grootste recreatiegebied in München en een van de grootste parken ter wereld. Al meer dan 200 jaar trekt het park recreatieve atleten en mensen die zich willen ontspannen. De biertuinen van het park, vooral de biertuin in de Chinesischer Turm met 7000 zitplaatsen, zijn legendarisch.

Allianz Arena ♦ (1:19)

Het moderne stadion Allianz Arena is de thuisbasis van de twee voetbalclubs in München: FC Bayern München en TSV 1860 München. Dankzij een geavanceerde verlichtingstechnologie is de buitengevel van de club tijdens thuiswedstrijden verlicht in de clubkleuren van het betreffende elftal.

Heb je al zin gekregen om de Beierse hoofdstad te bezoeken? We hebben geweldige reisdeals voor München voor je in de aanbieding.