Vraag aan 100 mensen waaraan ze denken bij het woordje 'natuur' en je krijgt 100 verschillende antwoorden. Elke beschrijving even levendig en op basis van heel verschillende ideeën: groene, weelderige of ruige, dorre landschappen, grote of kleine, bekende of exotische wilde dieren, en wereldberoemde natuurlijke bezienswaardigheden van rotsformaties tot het noorderlicht.

De natuur is ontzettend gevarieerd en dat maakt het niet alleen een van de beste redenen om te reizen, maar ook een vrijwel eindeloze bron van vakantie-inspiratie. En daardoor weet je soms niet zo goed waar je het beste kunt beginnen. Je bent hier aan het juiste adres, want wij bieden je informatie over bezienswaardigheden en uitstekende tips voor reizen door de natuur voor allerlei bestemmingen, van het nevelwoud van Costa Rica tot de golvende groene velden van het Engelse platteland.

Ervaringen van verschillend formaat en op verschillende schaal kunnen even spectaculair zijn, of je nu vanaf de top van de Mont Blanc over de Alpen uitkijkt of in het water rondom het Great Barrier Reef kleine clownvissen probeert te spotten. Wij hebben inspiratie voor allerlei soorten natuurreizen voor je verzameld, van de beste natuurvakanties ter wereld tot aanbevelingen voor fantastische natuurlijke bezienswaardigheden die je tijdens een gewone vakantie kunt meepikken. Lees alles over populaire safariplekken, ongerepte natuur, seizoensgebonden bezienswaardigheden en dagexcursies naar de natuur vanuit grote steden. Scrol op je gemak door de pagina en ontdek volop moois.

Onze Natuur artikelen