Het is goed te begrijpen waarom deze stad altijd aantrekkingskracht heeft gehad op zowel Franse impressionisten als Engelse aristocraten. Door de zon en de azuurblauwe, glinsterende Middellandse Zee baadt deze stad aan de voet van de Zee-Alpen in een speciaal licht. Dit geeft een sfeervol effect in de leuke steegjes van de oude stad. Het zachte klimaat is nog een pluspunt waardoor Nice al vanaf de 19e eeuw een populaire winterbestemming is. Tegenwoordig worden bezoekers van over de hele wereld aangetrokken door de elegante gebouwen uit de Belle époque, de met palmen omzoomde stranden en de elegante boulevards. Dankzij de centrale ligging is Nice ook een ideale plek om andere steden aan de Côte d'Azur te gaan verkennen.


Deze video is geproduceerd door Framfilm.

Deze video geeft je een indruk van de op vier na grootste stad van Frankrijk - Bienvenue à Nice.

Colline du Château ♦ (0:01, 0:54, 1:17)

Deze vesting op de 'kasteelheuvel' werd ooit onneembaar geacht en hoewel het fort door de soldaten van Lodewijk XIV werd verwoest, kun je tegenwoordig toch nog enkele overblijfselen bekijken. Een idyllisch park met veel groen, schaduwrijke plekken en waterbassins in de directe omgeving nodigt je uit om langer te blijven en te relaxen. Je kunt genieten van het fantastische uitzicht op het glinsterende water van de Baie des Anges, oftewel Baai van de Engelen, en de daken van de oude binnenstad.

Promenade des Anglais ♦ (0:06, 1:28)

De oorsprong van deze beroemde, met palmen omzoomde, elegante boulevard gaat terug naar de 19e eeuw. Een van de vele rijke Britse aristocraten die destijds hun vakantie doorbrachten in Nice, financierde de aanleg van een wandelpad langs de stranden van de Baie des Anges. Sindsdien is deze boulevard aan het water de hoofdader van de stad en vind je er luxehotels en restaurants. De plek is voor zowel toeristen als de inwoners van Nice op elk moment van de dag een populaire plek om te genieten van het prachtige uitzicht op het azuurblauwe water.

NICE_view.jpg

Vuurtoren van Nice ♦ (0:28)

De helderwitte vuurtoren van Nice rijst als een wachttoren op aan het eind van een lange pier en leidt al sinds 1952 schepen naar Port Lympia, de haven van Nice.

Toren en Kathedraal van Sainte-Réparate ♦ (0:38, 0:41)

Deze parel van barokarchitectuur werd in 1699 voltooid en zowel bezoekers als kerkgangers zijn sindsdien onder de indruk van de magnifieke voorgevel en het rijk versierde interieur.

Vieux Nice ♦ (0:47, 1:24)

Een rondwandeling door de goed bewaard gebleven oude binnenstad van Nice, oftewel Vieux Nice, voert langs pastelkleurige gebouwen, door nauwe steegjes, over gezellige markten en misschien naar een leuk café of knus restaurantje dat Spécialités niçoises serveert.

Krijg je al zin om de Franse mediterrane charme te ervaren? We hebben geweldige reisdeals voor Nice voor je in de aanbieding!