De jonge Noorse hoofdstad in de Oslofjord kent een omgeving van bossen en heuvels. De schilderachtige natuur komt samen met de stedelijke sfeer van een grote stad. Je vindt hier grootse koninklijke gebouwen, hippe bars, moderne architectuur en uitgestrekte parken. Als stad aan zee is Oslo doordrongen van een maritieme sfeer en word je geregeld herinnerd aan de trotse geschiedenis van de zeevarende Vikingen tot Thor Heyerdahl. Doordat zowel oude tradities als moderne cultuur aandacht krijgen, heeft Oslo een bijzondere dynamiek.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Deze video laat een paar van de hoogtepunten van Oslo zien. Veel plezier met kijken!

Aker Brygge ♦ (0:09)

De promenade en winkels van Aker Brygge liggen direct aan de Oslofjord. In de oude bakstenen gebouwen van een voormalige scheepswerf bevinden zich tegenwoordig allerlei winkels, restaurants en bars, waar zo'n twaalf miljoen mensen per jaar naartoe gaan.

Operahuset ♦ (0:15)

Oslo is bijzonder trots op het Operahuset. Het werd in 2008 voltooid en biedt ruimte aan 1364 toeschouwers. Deze parel van de architectuur in de haven van Oslo stijgt als een soort ijsberg uit de Oslofjord op. Dankzij de ongebruikelijke vorm trekt het nogal de aandacht. Het dak loopt schuin af richting het water. Ook als je niet van opera houdt, kun je vanaf dit dak genieten van een prachtig uitzicht op de stad.

Slottet ♦ (0:19)

Aan het uiteinde van Oslo's belangrijkste boulevard, Karl Johans Gate, bevindt zich de woning van koning Harald V en koningin Sonja. Dit neoklassieke gebouw uit 1848 omvat 173 kamers, waarvan sommige in de zomer voor publiek toegankelijk zijn. De 22 hectare grote paleistuin is het hele jaar door mooi om te bezichtigen. Er is genoeg ruimte voor een rustige wandeling.

Oslo__view.jpg

Vigelandsanlegget ♦ (0:25)

Het Frognerpark is meer dan 300 hectare groot en omvat het Vigelandsanlegget. Daar worden 212 sculpturen van Gustav Vigeland tentoongesteld. De Noorse beeldhouwer maakte deze tussen 1907 en 1942. Ze symboliseren de levenscyclus van de mens. Centraal in de collectie staat een 17 meter hoge, granieten zuil van 121 uitgehouwen mensen.

Rådhus ♦ (1:24)

Het massieve Rådhus is een van de opvallendste gebouwen in de skyline van Oslo. De bouw duurde van 1931 tot 1950 en was controversieel. Eerst moesten namelijk huizenbezitters op deze plek worden uitgezet, en toen het eenmaal af was, viel het monumentale gebouw niet bij iedereen in de smaak. Desondanks is het Rådhus onderwerp van nationale trots, aangezien het Noorwegens onafhankelijkheid van Zweden symboliseert. Het is bovendien de locatie van de jaarlijkse Nobelprijsuitreiking.

Verlang je al naar deze Scandinavische charme? We hebben geweldige reisdeals voor Oslo voor je in de aanbieding.