Aan de oever van de Seine ligt het romantische Parijs dat bezoekers lokt met haar eeuwige schoonheid en betoverende ambiance. Deze unieke stad heeft een aantal fantastische monumenten, zoals de Eiffeltoren, de Notre-Dame en de Champs-Élysées. Niettemin is de charme van Parijs te vinden in kleine dingen, de schattige kasseienstraatjes, de kunstig gesnoeide bomen, exquis gebak, gezellige theehuizen, brasserieën en kunstgalerieën. De overvloed aan bouwkundige meesterwerken maken van Parijs een waar openluchtmuseum, terwijl zelfs de alledaagse mode de pagina's van modebladen vult.


Deze video is geproduceerd door Framfilm.

Hieronder komen een paar van de 'toppers' van de stad voorbij. Heb jij ze al ooit van dichtbij bekeken?

Eiffeltoren ♦ (0:03, 1:00, 1:16, 1:34)

Sinds de Wereldtentoonstelling van 1889 is de Eiffeltoren het opvallende herkenningspunt van Parijs. Het stalen bouwwerk wordt bij elkaar gehouden door 2,5 miljoen klinknagels.

Seine ♦ (0:19, 1:53)

De Seine, een van de langste rivieren in Frankrijk, is bij toeristen populair voor het maken van boottochtjes. De rivier was echter ook een van de belangrijkste aspecten die heeft bijgedragen aan het stichten en ontwikkelen van Parijs.

Paris_view.jpg

Place de la Concorde met Egyptische Obelisk ♦ (0:32)

De fonteinen op het grootste plein in Parijs getuigen van de sterke band die Frankrijk heeft met water, ongeacht of het de zee of een rivier is. De fonteinen staan rond de obelisk die ooit werd geschonken door een Egyptische koning.

Montmartre met de Sacré-Coeur ♦ (0:33, 1:48)

De albasten voorgevel van de basiliek de [Sacré-Coeur](https://www.expedia.nl/Sacred-Heart-Basilica-Paris.d502240.Attraction%20and https://www.expedia.nl/Montmartre.d178676.Holidays-City-Breaks) is een indrukwekkende combinatie van romantische en byzantijnse bouwstijlen. Het gebouw prijkt boven Montmartre, een wijk die als geen andere in verband wordt gebracht met kunst en die nog altijd veel kunstenaars binnen haar grenzen heeft.

Avenue des Champs-Elysées ♦ (0:40, 0:48)

De Champs-Élysées is beroemder vanwege exclusieve winkelgelegenheden dan alle andere winkelstraten ter wereld. De Champs-Élysées is zowel bij toeristen als Parijzenaars populair.

Arc de Triomphe ♦ (00:44)

De Arc de Triomphe is gebouwd als eerbewijs voor de prestaties van het Franse leger ten tijde van het Franse Keizerrijk onder Napoleon Bonaparte.

Paris_view2.jpg

Baguettes en croissants ♦ (1:12, 1:43)

Baguette, croissants, salami, kaas of wijn: je verblijf in Parijs is niet compleet zonder een bezoek aan een karakteristiek café of echte Parijse bistro.

Louvre ♦ (1:22, 1:36)

Dit indrukwekkende bouwwerk, een voormalig koninklijk verblijf, huisvest tegenwoordig enkele van de meest waardevolle kunstschatten ter wereld, zoals de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.

Grand Arche ♦ (1:28)

Het indrukwekkende uiterlijk en het zakelijke gebruik vanwege de aanwezigheid van kantoren, maken de Grand Arche tot een symbool van het moderne Frankrijk.

Heb je al zin gekregen om de stad der liefde te bezoeken? We hebben geweldige reisdeals voor Parijs voor je in de aanbieding.