De 'Parel van de Andamanse Zee', circa 850 kilometer ten zuiden van Bangkok, heeft met zijn turquoise water, witte zandstranden en weelderige begroeiing een grote aantrekkingskracht. In combinatie met de helderrode en -oranje tinten van de zonsondergang en de felle verlichting tijdens het uitgaan levert dat prachtige plaatjes op. Het grootste eiland van Thailand draaide ooit op de tinmijnbouw. Vroeger was dit een onontdekt plekje waar alleen alternatieve toeristen naartoe gingen, maar tegenwoordig is Phuket voor vakantiegangers het Mekka van Thailand. Toerisme is nu een van de belangrijkste inkomstenbronnen.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

In deze video zie je een selectie van de mooiste locaties van Phuket. Duik in deze kleurenzee.

Grote Boeddha van Phuket ♦ (0:33)

Hoog op de Khao Nakkerd staat een 45 meter hoge Boeddha. Het witmarmeren beeld kijkt uit over de Baai van Chalong. Deze imposante bezienswaardigheid is goed bereikbaar vanaf de stad Phuket en biedt een onvergetelijk uitzicht.

Baai van Phang Nga ♦ (0:41)

De vele eilanden vormen met hun tropische begroeiing smaragdgroene stipjes in het turquoise water. Steile kliffen rijzen op spectaculaire wijze de lucht in, her en der onderbroken door inhammen met witte zandstranden. En tussen de bizarre rotsformaties leven allerlei exotische diersoorten.

James Bond Island ♦ (0:44)

Dit eiland in de Baai van Phang Nga werd wereldberoemd dankzij de 007-klassieker The Man with the Golden Gun uit 1974. Roger Moore landde in het water tegen deze schilderachtige achtergrond. De indrukwekkende 30 meter hoge rots is een van de populairste bezienswaardigheden van Phuket.

phuket.jpg

Ko Phi Phi ♦ (0:50)

Als je op zoek bent naar een exotisch eilandparadijs, dan komt op Ko Phi Phi je wens in vervulling. Deze eilandengroep voor de kust van Phuket is voor velen een Thaise droombestemming geworden na het zien van de blockbuster The Beach. Hoewel de eilanden in korte tijd beroemd zijn geworden, blijft de combinatie van groene jungles, steile kliffen en hemelse stranden bezoekers betoveren.

Phuket Simon Cabaret ♦ (1:13)

Al meer dan 20 jaar komen mensen uit de hele wereld kijken naar deze beeldschone dames met lange benen en fantasierijke kostuums. Het overdadige podium is een feest voor de zintuigen. Laat jezelf meeslepen in de kleurrijke wereld van muziek, dans en theater.

Uitgaan bij het strand van Patong ♦ (1:19)

Na zonsondergang komt het bruisende feestgebied Soi Bangla tot leven. Deze straat baadt in licht in allerlei kleuren. Het vrolijke uitgaanspubliek bestaat uit lokale inwoners en toeristen en verplaatst zich van de ene bar naar de andere. Uit de talloze clubs klinken hypnotiserende beats en de uitbundige menigte danst de hele nacht door.

Heb je al zin gekregen in de Parel van de Andamanse Zee? We hebben fantastische aanbiedingen voor Phuket.