Met zijn spectaculaire ligging tussen de bergen en de oceaan biedt Rio de Janeiro een schat aan opwindende en fascinerende indrukken. De inwoners van de stad worden ook wel Carioca's genoemd. Hun opzwepende sambaritmes zijn het handelsmerk van het carnaval van Rio. Met oud en nieuw heerst er in Copacabana een uitbundige feeststemming die extra kracht wordt bijgezet met vuurwerk. Wie wil het bruisende Rio in het steeds populairder wordende Brazilië nou niet leren kennen?


Deze video is geproduceerd door Framfilm.

Hieronder staan enkele van de topattracties die in de video voorbijkomen. Kun jij ze aanwijzen?

♦ Corcovado en het Beeld van Cristo Redentor (0:00)

Deze icoon van Rio, het 38 meter hoge Christusbeeld Cristo Redentor, staat boven op de 710 meter hoge berg Corcovado in het Parque Nacional da Tijuca. Daar heb je een weids uitzicht op Rio de Janeiro en de Baai van Guanabara.

♦ Strand van Copacabana (0:11)

Op dit 4,5 kilometer lange strand heerst altijd levendigheid. Jong en oud komt hier dag en nacht om te voetballen, vissen, zwemmen, duiken en dansen. De bars, restaurants en luxe hotels in de nabije straten zorgen ook voor het nodige amusement.

♦ Suikerbroodberg (0:22)

Deze zie je vanaf de Baai van Guanabara. De heuvel is 395 meter hoog en een van de herkenningspunten van Rio. Je kunt de top bereiken met een kabelbaan met glazen cabines.

♦ Escadaria Selarón (0:24)

Op een goede dag besloot de schilder Jorge Selarón een verwaarloosde trap wat meer kleur te geven. Uiteindelijk heeft hij een 125 meter lang stuk van 250 treden versierd met 2000 kleurrijke tegeltjes uit zestig verschillende landen.

RioDeJaneiro-telepheric.jpg

♦ Kabelbaan op de Suikerbroodberg (0:42)

Herinner je die scène uit de James Bond-film Moonraker uit 1979, waarin 007, gespeeld door Roger Moore, achterna wordt gezeten door Jaws? Die scène is hier geschoten.

♦ Lapa Arches (0:44)

De Arcos da Lapa werd in de koloniale tijd gebouwd als aquaduct, maar heeft later tot 2011 ook dienstgedaan als spectaculaire tramlijn. Er zijn plannen om de tram weer te laten rijden vanaf 2016.

Strand van Ipanema (0:57)

Wellicht ken je dit strand van het liedje The Girl from Ipanema van Antônio Carlos Jobim.

Krijg je al zin om de stad van de samba te gaan bezoeken? We hebben fantastische deals voor Rio de Janeiro in de aanbieding.