Het Zuid-Hollandse Rotterdam ligt bij de delta van de Rijn en de Maas. De geschiedenis van de stad gaat terug tot het jaar 1270, toen een nederzetting werd gebouwd nabij een dam in de Rotte. In 1340 werden aan Rotterdam stadsrechten verleend. In de loop der tijd is de stad blijven groeien op het gebied van logistiek en bedrijvigheid. Tegenwoordig is Rotterdam de grootste zeehaven van Europa. Bovendien vind je hier prachtige architectuur.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Deze video laat een paar van de mooiste locaties in Rotterdam zien. Veel plezier met kijken!

Haven van Rotterdam ♦ (0:05)

Sinds het ontstaan van de haven in de veertiende eeuw is deze uitgegroeid tot de op twee na grootste zeehaven ter wereld. Het is een van de weinige diepwaterhavens en een belangrijke overslagterminal voor olie, kolen, fruit en groente. Rondleidingen in de haven en de Wereldhavendagen in september zijn erg populair.

Skyline ♦ (0:17) (1:18)

Rotterdam staat bekend om de bijzondere architectuur, zoals te zien is aan de skyline, die tot de indrukwekkendste van Europa behoort. De vele wolkenkrabbers bieden vooral 's avonds een prachtige aanblik.

Markthal ♦ (0:32)

Deze hoefijzervormige overdekte markt in het stadscentrum is sinds 2014 geopend. Behalve traditionele marktkraampjes zitten er ook winkels, cafés, restaurants en appartementen. Het plafond wordt gesierd door 4000 glazen panelen die samen een kunstwerk vormen. Het toont een moderne interpretatie van het traditionele Hollandse leven.

Station Rotterdam Centraal ♦ (0:36)

Het centraal station van Rotterdam behoort tot de mooiste stations van Nederland. Het staat in verbinding met vele steden binnen en buiten Nederland en met het lokale openbaar vervoer. Het heeft een moderne architectuur en bevat restaurants, supermarkten en een ondergrondse fietsenstalling.

Rotterdam_station.jpg

Het Witte Huis ♦ (0:42)

Het Witte Huis, dat werd gebouwd in 1898, werd destijds als een wolkenkrabber beschouwd, de eerste in Europa. De architect was Willem Molenbroek. Hij ontwierp het gebouw in art-nouveaustijl. Het bleef tijdens de Tweede Wereldoorlog gespaard van de bombardementen.

Kubuswoningen ♦ (0:45)

De Kubuswoningen stammen uit 1984 en zijn ontworpen door Piet Blom. Deze appartementen hebben de vorm van een kubus die op een van de hoeken rust. Sommige Kubuswoningen in Rotterdam zijn privéwoningen, maar andere zijn te bezichtigen.

Euromast ♦ (1:01)

De 185 meter hoge Euromast heeft genoeg te bieden voor toeristen: een draaiende lift van glas, een panoramarestaurant, hotelkamers en abseilactiviteiten.

Erasmusbrug♦ (0:50) (1:11)

Deze tuibrug overspant de Nieuwe Maas. Vanwege de asymmetrische witte pyloon wordt de brug ook wel 'De Zwaan' genoemd. De Erasmusbrug is de zwaarste basculebrug in West-Europa.

Koningshavenbrug ♦ (0:53)

Deze spoorwegbrug uit 1878 is sinds 1993 niet meer in gebruik, maar op verzoek van de Rotterdammers mocht deze blijven staan. Nu herinnert dit culturele monument aan de spoorverbinding van de stad met het zuiden.

Heb je al zin gekregen om de architectuur van Rotterdam te zien? We hebben geweldige reisdeals voor Rotterdam voor je in de aanbieding.