Hoewel San Francisco nog geen miljoen inwoners telt, heeft het de hoogste bevolkingsdichtheid van alle steden in Californië. Het karakteristieke heuvelrijke stadslandschap is wereldwijd bekend. Mensen denken bij de 'City by the Bay', zoals de stad ook wordt genoemd, meestal vooral aan de bekende bezienswaardigheden, zoals de Golden Gate Bridge en het legendarische Alcatraz.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Hieronder staan enkele van de topattracties die in de video voorbijkomen. Kun jij ze aanwijzen?

Golden Gate Bridge ♦ (0:02)

De Golden Gate Bridge is dé bezienswaardigheid van San Francisco en dé plek voor een foto. En dat is niet verwonderlijk, want het oranje staal tegen de achtergrond van blauw water en blauwe lucht, of juist in nevelen gehuld, is nu eenmaal een adembenemend gezicht. Toen de 3 kilometer lange brug in 1937 werd geopend, was het de langste hangbrug op aarde.

Painted Ladies ♦ (0:06)

De nabij het Alamo Square gelegen Painted Ladies zijn negentiende-eeuwse Victoriaanse houten huizen die in allerlei kleuren zijn geschilderd. Ze behoren tot de weinige gebouwen in hun soort die de aardbeving van 1906 hebben overleefd en sindsdien zijn gerestaureerd.

City Hall ♦ (0:09)

De San Francisco City Hall werd na de aardbeving van 1906 in Beaux-Arts-stijl gebouwd met wit graniet. De indrukwekkende koepel van het stadhuis werd ontworpen naar het voorbeeld van de Dôme des Invalides in Parijs. De koepel is de op vier na grootste ter wereld.

SanFrancisco.jpg

Fisherman's Wharf ♦ (0:16)

Fisherman's Wharf is met zijn idyllische waterkant aan de baai een populaire toeristische bestemming. Je vindt hier veel bezienswaardigheden en talloze winkels en restaurants.

Alcatraz ♦ (0:30)

Het eiland Alcatraz is bekend vanwege de beruchte gevangenis. Deze werd in 1963 gesloten na bijna dertig jaar in gebruik te zijn geweest. Sinds 1973 is het toegankelijk als toeristische attractie. Een van de beroemdste gevangenen op Alcatraz was Al Capone.

Saints Peter and Paul Church ♦ (0:55)

De rooms-katholieke Saints Peter and Paul Church staat in North Beach. Je herkent de kerk wellicht uit de speelfilm Sister Act.

Krijg je al zin om de wereldstad San Francisco te bezoeken? We hebben geweldige reisdeals voor San Francisco voor je in de aanbieding.