De Griekse eilandengroep Santorini hoort bij de Cycladen en ligt in de Egeïsche Zee. De ruige maar toch mooie eilandengroep werd door de eeuwen heen gevormd door vulkanische activiteit. Santorini wordt gevormd door de in een cirkel gelegen eilanden Thira, Theresia en Aspronisi. Hier tussen liggen de eilanden Nea Kameni en Palea Kameni. Op het belangrijkste eiland Thira kunnen bezoekers in de plaatsjes Firá en Oía even helemaal tot rust komen. Het beeld wordt hier bepaald door de sneeuwwitte huisjes die een sterk contrast vormen met de azuurblauwe zee en donkere, ruige rotsen.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

In de bovenstaande video zie je van bovenaf enkele van de mooiste plekjes van Santorini.

Santorini heeft de meeste uren zon van heel Griekenland en is een paradijs voor strandgangers en zonaanbidders. Maar actieve vakantiegangers kunnen hier ook hun hart ophalen. Huur een quad om het eiland te verkennen of doe lekker actief en wandel de 9 kilometer lange route over de rotsen van Firá naar Oía en geniet van spectaculaire uitzichten. Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de vindplaatsen in Oud-Thira en Akrotíri en in de archeologische musea.

Caldera ♦ (0:07)

De caldera op Santorini is zo'n 3600 jaar geleden ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting. De zee stroomde de caldera binnen. De wanden van het eruptiekanaal bleven in tact en vormen tegenwoordig een indrukwekkende klif. De wanden van de caldera zijn vooral vanaf het water zeer indrukwekkend en verschillende bedrijven organiseren dagelijks bootexcursies naar deze plek.

Firá ♦ (0:22)

Firá is de hoofdstad van Santorini en ligt hoog op de rotsen, ongeveer 300 meter boven de caldera, en dit is een heerlijke plek om rond te struinen tussen de witte, kubusvormige huisjes en de gezellige terrassen. Naast vele culturele en culinaire hoogtepunten biedt Firá ook geweldige panoramische uitzichten over zee en de eilanden Therasia en Nea Kameni.

Santorini-view.jpg

Kerk van Pyrgos ♦ (0:39)

Ongeveer 8 kilometer ten zuidoosten van Firá ligt Pyrgos, de hoogste plaats op Santorini. Op de top van de berg ligt een voormalig kasteel. De blauwwitte kerk van Pyrgos is ook een bezoek waard.

Oía ♦ (0:43)

Het schilderachtige plaatsje Oía weet bezoekers te verleiden met sneeuwwitte huisjes en kronkelende steegjes. Oía staat veel op ansichtkaarten afgebeeld en trekt professionele plaatjesschieters en amateurfotografen van over de hele wereld. De plaats staat vooral bekend om de indrukwekkende zonsondergang.

De archeologische vindplaats Akrotíri en het Rode Strand ♦ (1:12)

Vanaf de archeologische vindplaats Akrotíri, die 1600 jaar v. Chr. door een vulkaanuitbarsting onder lava werd bedolven, kun je naar het prachtige Rode Strand wandelen. De imposante rode rotsen, die bestaan uit vulkanisch gesteente, zijn bijzonder indrukwekkend.

Heb je al zin gekregen in een vakantie naar de zonovergoten eilanden in de Egeïsche Zee? We hebben geweldige reisdeals voor Santorini voor je in de aanbieding.