Als je op zoek bent naar een bestemming voor je zomervakantie, hoef je niet verder te zoeken: het prachtige eiland Sardinië is de perfecte bestemming. Dit eiland heeft voor ieder type vakantieganger wel iets te bieden. Natuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen bij de unieke rotsformaties en in de natuurgebieden. Cultuurliefhebbers kunnen zich verheugen op talloze musea, waar je meer over alle culturen te weten kunt komen die op het eiland hun sporen hebben nagelaten. En als je gaat voor een relaxte vakantie, liggen er talloze prachtige stranden op je te wachten, die overigens ook heel geschikt zijn voor sportieve activiteiten.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

We hebben de hoogtepunten uit onze geweldige video voor je op een rijtje gezet. Ga er maar lekker voor zitten en geniet in twee minuten van het geweldige Sardinië.

Cagliari ♦ (0:09)

De prachtige hoofdstad in het zuiden van het eiland zal bezoekers betoveren en verleiden met de talloze historische gebouwen uit de periodes vanaf de steentijd tot aan het heden. Op iedere hoek van de straat valt wel iets te ontdekken.

Porto Cervo ♦ (0:24)

Porto Cervo is een nog vrij jonge plaats die pas in de 20e eeuw werd gesticht. De bouwwerken hier zijn zo interessant, omdat tijdens de bouw klassieke Sardinische architectuur werd gecombineerd met moderne elementen.

Watersport ♦ (0:30)

De lange zandstranden, de perfecte windomstandigheden en de warme, blauwe zee maken dit eiland tot een paradijs voor surfers, zeilers en andere watersportliefhebbers. Veel van hen komen hier regelmatig naartoe om hun hobby uit te oefenen.

Castelsardo ♦ (0:38)

Dit kleine plaatsje in het noorden van Sardinië kent een lange geschiedenis die teruggaat tot in de twaalfde eeuw. Het Aragonese Kasteel, het monument in de plaats, ligt hoog op een rots op een goed zichtbare plek en houdt daar de wacht over dit kleine plaatsje.

Sardinia-view.jpg

Alghero ♦ (1:16)

Deze plaats ligt in het noordwesten van het eiland en wordt omringd door vestingmuren. Je vindt hier veel gebouwen die nog uit de middeleeuwen stammen en waarvoor de bouw kenmerkend is voor de periode dat het eiland onder Spaanse heerschappij stond. Een interessant feitje over deze plaats en het omliggende gebied is dat het de enige streek in Italië is waar Catalaans wordt gesproken.

Nuraghi ♦ (1:28)

Deze fascinerende stenen torens kom je op verschillende plekken in Sardinië tegen. Ze stammen nog uit de tijd van de Nuragische beschaving. Ze zijn uniek voor dit eiland en het is nog altijd niet duidelijk waar ze precies voor hebben gediend. Waren het graven, kastelen of religieuze plekken?

Porto Flavia ♦ (1:34)

Porto Flavia ligt aan de kust van de plaats Iglesias en is een oude mijn met een schitterende gevel. Deze plek getuigt van het mijnverleden van deze streek, toen hier kolen en verschillende metalen, waaronder zilver, werden opgegraven.

Grotta di Nettuno ♦ (1:51)

Naast boeiende plaatsen en de prachtige zee, beschikt Sardinië ook nog eens over een schitterend natuurschoon. Deze enorme druipsteengrotten in de buurt van Alghero zijn zeer de moeite waard.

Heb je al zin gekregen om dit boeiende eiland in de Middellandse Zee te verkennen? Wij hebben geweldige reisdeals voor het noorden en zuiden van Sardinië voor je in de aanbieding!