De naam Shanghai staat symbool voor het moderne China. Het is een stad waar je echt van onder de indruk raakt. De grootste metropool van het enorme land telt meer dan 15 miljoen inwoners en is een boeiende combinatie van tradities en moderniteit en kijkt terug op een rijke geschiedenis van meer dan duizend jaar. De gemeente is uitgegroeid van een kleine nederzetting tot een van de centrale handelspunten in het land. Het is nog altijd het kloppende industriële en financiële hart van China. Verken een van de meest boeiende steden ter wereld.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Als voorproefje op je verkenningstocht door Shanghai hebben wij de hoogtepunten uit de video voor je op een rijtje gezet.

Jaden Boeddhatempel ♦ (0:36)

Deze tempel is een interessante culturele bezienswaardigheid en maakt deel uit van een klooster dat nog altijd als zodanig in gebruik is. De tempel dankt zijn naam aan twee zeldzame Boeddhabeelden die van witte jade zijn gemaakt. Verken het spirituele hart van de stad.

Science and Technology Museum ♦ (0:38)

Dit museum is zowel van binnen als buiten zeer futuristisch en is het indrukwekkende bewijs dat China zich voor de rest van de wereld niet hoeft te schamen als het om technologie gaat. Als je geïnteresseerd bent in technologie en natuurwetenschappen ligt hier een interactief museumbezoek voor je in het verschiet. Je kunt hier gemakkelijk meer dan een dag zoet zijn.

Yu Yuan-tuinen ♦ (0:43)

De Yu Yuan-tuinen zijn een groene plek in de binnenstad van Shanghai en vormen in een drukke stad een oase van rust. Zoek een plekje aan het water en bewonder de traditionele Chinese architectuur.

Shanghai.jpg

Longhua-tempel ♦ (0:47)

Naast de vele moderne gebouwen vind je in Shanghai ook volop goed bewaard gebleven traditionele bouwwerken. Een van de bekendste hiervan is de Longhua-tempel. Deze tempel telt zeven verdiepingen en werd gebouwd tijdens de Song-dynastie. In de tempel staat een drie meter hoog Boeddhabeeld.

Oriental Pearl Tower ♦ (1:07)

Deze opvallende toren aan de oever van de Huangpu staat symbool voor het nieuwe Shanghai. Neem een kijkje op een van de drie uitkijkplatformen of bezoek het draaiende restaurant. Het is ook de moeite waard dit architectonische hoogstandje 's avonds een keer te komen bekijken.

De Bund ♦ (1:22)

Deze boulevard aan de westelijke oever van de rivier de Huangpu is een van de belangrijkste verkeersaders van de stad. De gebouwen die hier staan, vertegenwoordigen verschillende Europese stijlen en zijn hier gebouwd in de tijd dat dit nog de internationale wijk van de stad was. Tegenwoordig vind je hier boeiende galeries, uitstekende restaurants en geweldige winkels.

Heb je al zin gekregen om de grootste stad van China te verkennen? We hebben geweldige reisdeals voor Shanghai!