Singapore is de hoofdstad van de gelijknamige eilandstaat, dat qua oppervlak de kleinste van Zuidoost-Azië is. De stad is een smeltkroes van verschillende etnische achtergronden en biedt een ongeëvenaarde culturele diversiteit en levenskwaliteit. Ervaar allerlei grote evenementen, bekijk unieke architectuur, ga shoppen bij exclusieve winkels en geniet van de heerlijke keuken.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Hieronder staan enkele van de topattracties die in de video voorbijkomen. Kun jij ze aanwijzen?

♦ Reuzenrad ♦ (0:16)

De Singapore Flyer is het grootse reuzenrad ter wereld. Het is 165 meter hoog en biedt een onvergetelijk uitzicht op de omgeving.

♦ Gardens by the Bay ♦ (0:20, 0:27)

Gardens by the Bay is een uniek en futuristisch park met reusachtige stalen constructies die overdekt zijn met planten. Deze 'superbomen' staan via paden in de lucht met elkaar in verbinding. Je ziet hier ook twee uitzonderlijke verwarmde kassen in de vorm van schelpen, waaronder de Flower Dome, de grootste verwarmde kas op aarde.

Singapore_garden.jpg

♦ Merlion ♦ (0:30)

De Merlion is een standbeeld van een mythisch wezen, half leeuw, half vis. Dit wezen speelt een belangrijke rol in de legenden rondom Singapore en wordt ook nu nog als de beschermer van de stad gezien. Toeristen uit de hele wereld komen het beeld op de foto zetten.

♦ Helix ♦ (0:38)

De uniek vormgegeven Helix-brug is een voetgangersbrug tussen de Marina Bay en het Marina Centre.

Buddha Tooth Relic Temple (0:51)

Deze imposante tempel met vier verdiepingen werd gebouwd voor een boeddhistisch reliek, een tand die naar het schijnt van Boeddha zelf is geweest. Het ontwerp van de tempel is gebaseerd op de boeddhistische mandala en de stijl die gangbaar was ten tijde van de Tang-dynastie.

♦ Clarke Quay ♦ (0:55)

Clarke Quay is het entertainmentdistrict aan de Singapore-rivier. Hier zitten talloze pubs, cocktailbars, disco's en exclusieve restaurants en er worden ook allerlei culturele evenementen georganiseerd.

Krijg je al zin om naar Singapore te reizen nu je hebt gezien wat voor verbluffende gebouwen er te zien zijn? We hebben fantastische deals naar Singapore in de aanbieding.