De betoverende hoofdstad van Zweden wordt ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd omdat de stad, die 14 eilanden omvat, uit 30% water bestaat. Het alomtegenwoordige samenspel van land en water geeft de stad een speciale charme die het beste per fiets kan worden verkend. Als je honger krijgt tijdens het bezoeken van de vele bezienswaardigheden, mag je typische Zweedse lekkernijen zoals de beroemde amandeltaart zeker niet overslaan.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Deze video laat enkele hoogtepunten zien van deze prachtige Noord-Europese stad. Veel kijkplezier!

Slot Drottningholm ♦ (0:22)

Dit paleis werd aan het begin van de 17e eeuw gebouwd en is tegenwoordig de residentie van de Zweedse koninklijke familie. De prachtige parken nodigen uit tot het maken van een wandeling en als je behoefte hebt aan cultuur, is een bezoek aan het magnifieke theater van paleis, Drottningholms Slottsteater, dé plek voor je.

Djurgården ♦ (0:48)

De tuinen en parken van het eiland Djurgården zorgen voor een groene oase in de stad. Op dit eiland bevindt zich het schitterende openluchtmuseum Skansen met rustieke Zweedse houten huizen, een kleine dierentuin en nog veel meer musea en bezienswaardigheden als het Vasamuseum, het ABBA-museum en het Noordse Museum, oftewel Nordiska Museet.

Stadshuset ♦ (0:52)

Met drie gouden pieken op de torenspitsen is het indrukwekkende stadhuis, het Stadshuset, gemakkelijk te herkennen. Elk jaar vindt hier het prestigieuze Nobel-banket plaats dat na het uitreiken van de Nobelprijs wordt gehouden. Als je de beroemde toren beklimt, word je beloond met een schitterend uitzicht op de hele stad.

Gamla Stan ♦ (1:02)

Het oudste stadsgedeelte van Stockholm is vaak de eerste stop die bezoekers op het programma hebben staan, vanwege de romantische, slingerende straatjes en de mooie kleurrijke huizen, cafés en boetieks. Het Koninklijk Paleis bevindt zich ook op het eiland en je kunt je daar vergapen aan de beroemde wisseling van de wacht die dagelijks plaatsvindt om 12.15 uur.

Stockholm_Gamla-Stan.jpg

Sergels Torg ♦ (1:09)

Het bruisende Sergels Torg, wat zoveel betekent als Plein van Sergel, in de wijk Norrmalm, bestaat uit twee niveaus en trekt vanwege de trendy evenementen en moderne architectuur veel bezoekers. Ten zuiden van het plein vind je het Kulturhuset, oftewel Cultuurhuis, kunstgaleries, designerwinkels, studio's en restaurants.

Vasamuseum♦ (1:24)

Vanwege de foute constructie van het vaartuig zonk het onfortuinlijke oorlogsschip Vasa in 1628 al tijdens haar eerste reis in de haven van Stockholm. In 1961 werd het schip pas geborgen. Het schip is door het lage zwavelgehalte van het water verbazend goed bewaard gebleven en na een arbeidsintensieve restauratie kun je het schip tegenwoordig bezichtigen in het Vasamuseum.

Boottocht ♦ (1:28)

Aangezien Stockholm verspreid ligt over verschillende eilanden, kun je Stockholm het beste tijdens een boottocht vanaf het water verkennen. Je kunt ook een dagtocht maken langs de mooie scherenkust van Stockholm.

Krijg je al zin om de Zweedse hoofdstad te bezoeken? We hebben hier geweldige reisaanbiedingen naar Stockholm voor je.