1. Mercado Central

Markten zoals deze zijn er maar weinig. De grote overdekte Mercado Central is een favoriet onder toeristen, maar ook de plek waar de inwoners van Valencia het liefst hun boodschappen doen. Dat zorgt voor een kleurrijke mengeling van bezoekers. De verkopers staan bekend om hun vriendelijkheid en de sfeer op de markt is altijd goed.


Als je je afvraagt waarom er zo weinig supermarkten in de binnenstad zijn; dat komt omdat de Mercado Central alles in huis heeft. Van de exotische doerian tot de lekkerste sinaasappels en een goed gerijpte serranoham. Hier koop je de beste versproducten.

Kijk ook eens naar boven, naar de glazen koepel en versierde gewelven. De indrukwekkende architectuur van het marktgebouw alleen al maken het een bezoekje waard.

Hoe kom je er?

De overdekte markt bevindt zich het hart van Valencia, tegenover de oude zijdebeurs Lonja de la Seda. De beste manier om er te komen vanaf een andere locatie in de stad is te voet. Er zijn meerdere ingangen. Zoek een hotel in de buurt, en haal elke dag een vers ontbijtje.

Wat kost het?

De markt bezoeken is gratis.

Openingstijden

Elke dag van 07:00 uur tot 15:00 uur. Zondag gesloten.

Kindvriendelijk: JA / Rolstoelvriendelijk: JA

Valencia_VideoGuide_Mercado Central_DaisyScholte(2).jpgHet prachtige gebouw waarin de Mercado is gevestigd. Foto: Daisy Scholte

2. Malvarrosa strand

Relaxen zoals de locals in Valencia dat doen? Laat het bruisende centrum even voor wat het is en stap met je blote voeten in het zachte zand van Malvarossa strand. Spreid je handdoek op het goudgele strand en geniet van de mediterrane zon. Kinderen bouwen een zandkasteel of spelen een potje volleybal op een van de speelveldjes langs het brede strand.

Aan het eind van de middag maak je een ontspannen wandeling langs de strandboulevard, voor je aanschuift in één van de vele gezellige restaurants. Natuurlijk mag een authentieke paella niet ontbreken op een plek als deze. Wist je dat dit Spaanse gerecht oorspronkelijk uit Valencia komt?

Wie wil proeven van het nachtleven blijft nog even wat langer voor een dansje in een club of een sangria op het terras in de zwoele avondlucht.

Hoe kom je er?

Metrolijn 4 en 6 brengen je in twintig minuten van het centrum van Valencia naar het Malvarrosa strand. Het is de makkelijkste en leukste manier om naar het strand te gaan. Een ritje kost € 1,50 en is een beleving op zich. Halte 'Pont de Fust' is pal tegenover het strand. Of boek een hotel in de buurt van het strand, en loop elke ochtend zo de zee in.

Wat kost het?

Het Malvarrosa strand is openbaar en gratis toegankelijk. De huur van een strandstoel is rond de €5 per dag.

Openingstijden

Het strand is het hele jaar door 24 uur per dag open.

Kindvriendelijk: JA / Rolstoelvriendelijk: JA

Valencia_VideoGuide_MalvarossaBeach_DaisyScholte(2).pngIn Valencia kun je heerlijk ontspannen op het strand. Foto: Daisy Scholte

3. Albufera de Valencia

In de rode gloed van de ondergaande zon aan het Albuferameer zijn al vele harten gestolen. De spectaculaire zonsondergang aan het zoetwatermeer is een populaire spot voor pasgetrouwde stelletjes om hun liefde te vereeuwigen in prachtige foto's. Locals komen hier graag om samen een mooie dag af te sluiten.

Niet alleen de zonsondergang is een goeie reden om natuurpark Albufera de Valencia te bezoeken. Ook de uitgestrekte rijstvelden, inheemse vogels en veelzijdige natuur maken dit tot een buitengewoon uitstapje in de omgeving van Valencia.

Stap net als de locals in een bootje voor een onvergetelijke tocht over het grote meer. Wie op zoek is naar een meer sportieve uitdaging maakt een lange fiets- of wandeltocht door het natuurgebied.

Hoe kom je er?

Pak vanuit Valencia bus 25 richting El Palmer. Na ongeveer drie kwartier rijden stap je uit bij bushalte Embarcador de l'Albufera. Daar is een uitzichtpunt van steigers, vanwaar je perfect uitzicht hebt over het meer. Een enkele reis kost € 1,50. Het natuurpark is ook goed te bereiken per fiets. Het is ongeveer twintig kilometer trappen richting El Palmer. Het grootste deel van route leidt over een fietspad. Je kunt ook vlakbij het park overnachten, zodat je je dag kunt afsluiten met een fijne wandeling bij zonsondergang.

Wat kost het?

Het uitzichtpunt kun je gratis betreden. De prijs voor een boottocht in het meer is afhankelijk van het aantal passagiers. De prijs ligt tussen de €15 en €35 per persoon.

Openingstijden

Het natuurpark is altijd toegankelijk. Het tijdstip dat de zon onder gaat verschilt per seizoen.

Kindvriendelijk: JA / Rolstoelvriendelijk: GEDEELTELIJK

Valencia_VideoGuide_Albufera_DaisyScholte(2).jpgGenieten van een schitterende zonsondergang. Foto: Daisy Scholte