By Expedia Team, on July 18, 2017

5x actie aan de Costa Blanca

Bij de Costa Blanca denk je al gauw aan luie strandvakanties en een bruisend nachtleven. Dat heeft de ‘Witte Kust’ inderdaad te bieden, maar wist je dat het ook de place-to-be is voor actievelingen? Duiken, wandelen, fietsen of kanoën… voor een sportieve vakantie moet je aan de Spaanse Costa Blanca zijn.

1. Peddelen maar!
———————

Met de kajak of kano door azuurblauw water en spannende grotten peddelen, is een populaire bezigheid langs de kust. Talloze lokale operators, zoals Siesta Advisor (1) in Javea, verzorgen leuke dagtochten met een gids. Meestal pikt een shuttlebus je bij je hotel op om je naar de startplek te brengen. Vaak is een combinatie mogelijk van kajakken, snorkelen, zwemmen en een lekkere lunch op een verlaten strandje. Energy Active Club (2) in Alicante verzorgt ook suptours (Stand Up Paddling) en sup-lessen, een watersport die snel aan populariteit wint.

Costa Blanca-Calpe-Active_Pixabay.jpg

Foto: Pixabay

2. Romantische rit
———————-

Op de rug van een paard door de branding rijden, lijkt het je wat? Paardrijden wordt veel gedaan langs de Costa Blanca, en over de vlaktes meer landinwaarts. De gidsen van Rancho La Ofra (3) in Alicante nemen je mee voor heerlijke ritten over het strand, of een tocht door natuurgebied Guadalest Valley. Voel je je nog niet helemaal zeker op de rug van een paard, dan kun je eerst een paar lessen nemen.

3. Spoor zonder treinen
—————————

Wat doen wij Hollanders graag? Juist: fietsen en wandelen. Langs de Costa Blanca kun je beide op verschillende niveaus doen. De Vías Verdes (groene wegen) waren vroeger spoorlijnen die dwars door Spanje liepen. Tegenwoordig zijn het wandel- en fietswegen die je naar de meest verborgen plekjes in het binnenland brengen. En ook fijn: auto’s mogen er niet komen. In de Provincie Alicante liggen vier schitterende Groene Wegen: Alcoy-Agost, Agost-Puerto del Maigmó, Las Salinas en Alicante-Biar. Fiets of wandel tussen de 7 tot ongeveer 20 kilometer en ontdek spannende valleien met verlaten spoorbruggen en viaducten of tunnels van meer dan honderd jaar oud.

4. Bubbels maken
——————–

In het kraakheldere zeewater van de Costa Blanca valt van alles te zien. Octopussen, murenen, enorme groupers en barracuda’s trekken aan je duikbril voorbij. Er zijn veel goede duikscholen aan de Witte Kust. Bijvoorbeeld bij Costa Blanca Diving (4) hijs je je in een duikpak om de onderwaterwereld te gaan verkennen. Vind je duiken nog een stapje te ver, dan kun je ook op een boot met duikers mee om op te duikplek te snorkelen. Reken maar dat je ook dan wordt getrakteerd op een spektakel van honderden kleurrijke vissen en visjes! Heb je echt mazzel, dan zwem je zomaar een schildpad tegen het lijf.

Diving_Pixabay.jpg

Foto: Pixabay

5. Doe eens gek
——————-

Voor durfals en waaghalzen valt er aan de Costa Blanca ook wat te beleven. Wat dacht je van een rondje op een flyboard? Flyboarden is een watersport waarbij je je door middel van twee krachtige waterstralen onder je board hoog boven het water, (of erin), kan voortbewegen. FlyBoard Calpe (5) maakt je wildste dromen waar. Blijf je liever wat dichter bij het wateroppervlak, dan is de jetski of cable ski misschien wat voor je. Bij kabelskiën word je, drijvend op je board of waterski’s, voortgetrokken door een elektrisch aangedreven kabel. Bij La Bocana Water Sport Center (6) in Torrevieja kun je na de actie nog een lekkere cocktail drinken in de bar.

### Duiken in Spanje

Voor avontuurlijke reizigers is duiken een topbelevenis. Shop altijd even rond voordat je met een duikschool ‘in zee gaat’. Nemen de mensen de tijd voor je? Zijn de pakken niet oud en gerafeld? Voelt de sfeer goed? Het is belangrijk dat je je helemaal vertrouwd en op je gemak voelt. De Costa Blanca is een geliefde bestemmingen voor duikvakanties. De Middellandse Zee heeft prachtige koraalriffen, fascinerende grotten en veel plekken voor spannende wrakduiken. Let op: in Spanje ben je verplicht om voor elke duik een actuele medische verklaring te hebben, en een goede duikverzekering.

### Eten en drinken

Aan de Costa Blanca kun je overal heerlijk eten, maar een must is natuurlijk de specialiteit van Valencia: de paella. Hij wordt op honderden manieren klaargemaakt, maar de klassieker blijft met chorizo, kip, erwtjes, inktvis, mosselen, garnalen en saffraanrijst.

### Vliegen & overnachten

In Alicante, Benidorm en Valencia vind je fijne hotels vlak bij het strand en de actie. In iets meer dan 2,5 uur kun je vanuit Nederland naar Alicante vliegen.

### Top 3 stranden aan de Costa Blanca

La Granadella, Jávea, paradijselijk en al twee keer verkozen tot ‘beste strand van Spanje’.

San Juan de Alicante, goudkleurige oase vanaf het vissersdorp El Campello tot aan Cabo de las Huertas.

El Portet, Moraira, zonsondergangen, rust en romantiek.

### Contacten

1. Siesta Advisor: Avenida del Palmela, 03730 Javea, Coasta Blanca, +34 965770490
2. Energy Active Club: Calle Sicilia 3, Playa de San Juan, 03540 Alicante, Costa Blanca, +34 635230672
3. Hípica Rancho La Ofra: Partida La Ofra, s/n, 03510 Callosa d’En Sarrià, Alicante, Costa Blanca, +34 666258693
4. Costa Blanca Diving: Ronda Oeste, 03193 Alicante, Costa Blanca, +34 966774693
5. FlyBoard Calpe: Paseo Maritimo Playa del Bol, 28-26, 03710 Calpe, Costa Blanca
6. La Bocana Water Sport Center: Puerto Deportivo Marina Salinas, 03181 Torrevieja, Costa Blanca, +34 966362400″