By Expedia Team, on October 11, 2017

5x actief in Sydney

Sydney is een heerlijke stad voor outdoor liefhebbers. Doordat het aan een grote baai ligt, zit je binnen no time aan de kust. Daarnaast zijn er in de nabijheid van Sydney diverse prachtige natuurgebieden zoals de bergen van de Blue Mountains. Genoeg plekjes om je helemaal uit te leven. Dit zijn mijn 5 tips.

### Wandelen van Bondi naar Coogee Beach

Als het op strand aankomt is Bondi Beach de “place to be”. Voor wie graag wat actiever is, is er ook een eenvoudige, maar superleuke wandeling van Bondi Beach naar Coogee. Neem je snorkelspullen mee en ga zeker een keer het water in. Als je eindigt op Bondi Beach kun je de wandeling afsluiten met strand en een zonsondergang. Geen beter einde van je dag!

Bondi Beach, Sydney, NSW 2026 / Coogee Beach, Sydney, NSW 2034

Foto: Ivonne Calis

### Sydney Harbour Bridge Climb

De Sydney Harbour Bridge is één van de iconen van Sydney. Het is super om er overheen te wandelen en de stad te bekijken, maar voor de liefhebbers is er nóg een optie. Wat dacht je van een wandeling over het hoogste deel van de brug? Boek een tour bij Bridge Climb Sydney en maak je klaar voor het uitzicht en een ervaring om nooit meer te vergeten.

Sydney Harbour Bridge, Sydney, NSW 2000

Foto: Pixabay

### Wandelen van Manley naar Spit (en snorkelen!)

Zodra je op de Circular Quay de ferry pakt begint je uitstapje. Direct vanaf de haven start een geweldige wandeling van 10 kilometer, die eindigt bij de Spit Bridge. Onderweg geniet je van rotsen, kleine strandjes, vergezichten en het Sydney Harbour National Park. Het is bijzonder hoe snel je de drukte van de stad achter je laat. Vergeet zeker je snorkelspullen niet mee te nemen. Het water zit vol vis!

Circular Quay, Sydney, NSW 2000

Foto: Ivonne Calis

### Free city walk in de stad

Als je in een stad bent, is het altijd leuk om de diverse wijken al wandelend of met de fiets te verkennen. Ik ontdekte de site van Justine en Ross, twee voormalig architectuurstudenten die gratis wandeltours in het centrum organiseren. Als insiders kennen zij de leukste plekjes waar je anders gewoon langs loopt. Dankzij hun verhalen leer je Sydney op een leuke manier een stuk beter kennen.

Foto: Pixabay

### Wandelen in de Blue Mountains

Eén van de mooiste natuurgebieden bij Sydney zijn de Blue Mountains. Met de trein ben je in een kleine 2 uur in Katoomba, in het hart van het gebied. Naast paardrijden, fietsen, abseilen en rotsklimmen kun je er eindeloos wandelen. Breng zeker een bezoek aan de rotsformatie “The Three Sisters“. Als je met het openbaar vervoer gaat dan kun je op zondag goedkoop heen en weer reizen met de OPAL Card.

Blue Mountains National Park, New South Wales

Foto: Ivonne Calis