By Expedia Team, on June 22, 2017

5x actief op Ibiza

Natuurlijk ga je op Ibiza “werken” aan een lekker kleurtje en uiteraard ga je uit tot diep in de nacht, maar wist je dat Ibiza ook een perfecte bestemming is voor een actieve vakantie? Dus trek jezelf van die strandstoel af en kom in actie, te land, ter zee of in de hoogte.

### SUP: een ontspannen workout

Het helderblauwe water van Ibiza is ideaal voor een SUP-tochtje. SUP staat voor Stand Up Paddle. Op een grote surfplank beweeg je je met een lange peddel vooruit. De plank is heel stabiel en je hebt het snel onder de knie. Suppen is ontspannend en tegelijkertijd een goede workout, want je spant steeds je buik, billen en benen aan. Zin in? Regel je SUP-tochtje bijvoorbeeld bij Aloha SUP School.

Calle de la Ciudad de Palma, s/n, 07817 San José, Islas Baleares, Spanje

Foto: Pixabay

### Paardrijden voor alle niveaus

Laat de wind door je haren wapperen terwijl je te paard een mooie strandrit maakt of door het woeste landschap in het noorden van Ibiza galoppeert. Nou ja, galopperen hoeft natuurlijk niet, stap of draf is ook oké. De begeleiders stemmen de rit af op jouw niveau. Een aanrader is om je paardrijtocht te regelen bij Ibiza Horse Valley: een organisatie die verwaarloosde paarden redt en een nieuwe kans geeft.

Lloc Can Batista, S/N,, 07810 Sant Joan de Labritja, Illes Balears, Spanje

Foto: Pixabay

### Kajakken bij Ibiza’s feeststrand

Ben je het zonnen even zat of wil je gewoon de feestende massa op Playa d’en Bossa sportief ontvluchten? Ga dan kajakken. Je vaart langs het strand en het natuurpark Ses Salines richting een grot waar je alleen platliggend op je kajak in kan. Best spannend met die golven! Een kajaktour duurt meestal zo’n twee uur, inclusief een snorkelstop. Je kunt dit bijvoorbeeld doen bij Anfibios van de Nederlandse Nicky.

Edificio Acapulco, Carrer Porreres num 3 Playa Den Bossa, Sant Jordi, 07817 Ibiza, Islas Baleares

Foto: Kim Sterenborg

### Mountainbiken: bedwing de heuvels

Het is flink zweten en je hebt daarna gegarandeerd een douche nodig, maar een mountainbiketour is wel een heel gave manier om veel van Ibiza te zien. Er zijn meer dan twintig fietsroutes uitgestippeld op het eiland. Doe dit onder begeleiding of ga er zelf op uit. Huur een mountainbike bij bijvoorbeeld Ibizasport. Ibiza heeft veel heuvels en bergen, dus zorg dat je goed voorbereid bent en neem genoeg water mee.

Ibizasport, Carrer de la Soledat, 32, 07820 Sant Antoni de Portmany, Islas Baleares, Spanje

Foto: Pixabay

### Adrenalinekick in het outdoor adventure-park

Daag jezelf en je vrienden uit in het outdoor adventure-park Acrobosc. Ziplinen, trampolines, obstakels, platforms van wel 6 meter hoog… in dit park vind je het allemaal. Er zijn drie routes die je kunt volgen, afhankelijk van je leeftijd en lengte. Klimmen en klauteren is volkomen veilig, omdat je goed ingesnoerd wordt. Leef jezelf dus lekker 2,5 uur uit. Niet voor watjes!

Avinguda de s’Argamassa, 77, 07849 Santa Eulària des Riu, Illes Balears, Spanje

Foto: Pixabay