By Expedia Team, on August 7, 2017

5x de mooiste cala’s van Menorca

“Mallorca, bedoel je?” krijg ik als reactie, wanneer ik vertel het kleine zusje Menorca te bezoeken. Nou ja klein…, het is nog altijd vier keer zo groot als Texel. Op het eiland rijd ik mee met local Clarice, die me tijdens een pracht van een rit de mooiste cala’s (baaien) laat zien. Wie rijdt er mee?

### Verborgen baai

Langs de route van Camí de Cavalls – een historisch (paarden)pad dat het eiland omcirkelt – parkeert local Clarice de auto. Over een rotsig pad in de bloedhete zon neemt ze me mee naar Cala Rafalet. Een verborgen baaitje, dat deels gebruikt wordt voor naaktrecreatie. Wauw, wat is het hier mooi. Ik neem een verfrissende duik in het koele water. Zeker weten dat ik zonder de hulp van Clarice deze baai nooit gevonden had.

Foto: Eva Hopstaken

### Leven als god op Menorca

In het zuiden van Menorca strijk ik neer bij Cala Binidali. In plaats van op het strandje te gaan liggen, kies ik voor een plekje op de rotsen met uitzicht op de baai. Onder me zwemmen of snorkelen mensen, of leggen er aan met hun jacht. Met een koel – lokaal – wijntje in de hand geniet ik van de omgeving. Wat is het leven op Menorca heerlijk.

Foto: Eva Hopstaken

### Verstopt

De vele grotten rondom deze baai geven de naam aan deze baai. De ‘baai van de grotten’, Calas Covas. Sterker nog, het is er niet een, maar het zijn feitelijk twee baaien. Wanneer ik uit de auto stap, ben ik in eerste een instantie een beetje teleurgesteld. “Waar is die baai?” Na een stevige wandeling word ik beloond met een plek met de meest fantastische uitzichten die ik ooit zag.

Foto: Jordi Sanchez Teruel, CC BY-SA 2.0

### Allemaal beestjes

De borden ‘Platja Ses Torretes’ zijn snel gevonden. Eens kijken of ik het kan vinden. “Wat kan vinden?”, zul je misschien denken. Bij Cala Morell tref je in de baai een beest: de rotsen vormen namelijk een olifant. Daarnaast zit de zee hier boordevol vis. Snorkel op en het water in! De Middellandse zee is hier zo helder, het lijkt wel of je in een aquarium zwemt.

Foto: Aina Vidal, CC BY 2.0

### Strand en schilpadden

Bij Cala Algaiarens krijg je twee voor de prijs van een. Deze wijde baai in het Noorden van het eiland beschikt over twee stranden met de namen Platja es Tancats en Plaja des Bots. Vooral die laatste is bijzonder. Niet alleen mondt hier een rivier in de zee uit, het is ook een plek waar je schildpadden tegen kunt komen. Hoe bijzonder is dat?

Foto: hugos007, CC BY 2.0