By Expedia Team, on March 27, 2017

5x de mooiste stranden van Gran Canaria

De Canarische Eilanden zijn een droom om te bezoeken en misschien wel vanwege de prachtige stranden die de Spaanse eilandengroep kent. De eilanden hebben bijna 50 blauwe strandvlaggen, die staan voor de mooiste en schoonste stranden en… het merendeel vind je op Gran Canaria! Gran Canaria heeft 236 kilometer kust en bijna 60 kilometer strand. Het bekendste en meest toeristische strand is Playa del Ingles, maar er zijn veel mooiere en rustigere stranden. Vijf tips!

### Playa de GüiGüi

Misschien wel het mooiste strand van Gran Canaria is Playa de GüiGüi. Het strand is in tweeën verdeeld met een tikkeltje verwarrende namen: GüiGüi Grande (het kleinste strand, terwijl “grande” groot betekent) en GüiGüi Chica (het grootste strand). Het strand is alleen per boot te bereiken (of na een paar uur hiken). Maar wanneer je hier eenmaal bent, voelt het als een verlaten paradijs. ‘s Avonds wanneer de avond valt, kun je de lichtjes zien op het buureiland Tenerife. Romantisch…

Playa de GüiGüi, 35478 Las Palmas

Foto: Tobias Scheck, CC BY 2.0

### Playa de Tufia

Playa de Tufia was voorheen vooral bekend als vissersdorpje, maar tegenwoordig wordt het dorp vooral bezocht voor het strand. Kristalhelder water en vulkanische rotsen maken van Playa de Tufia een mooi en authentiek strand. Er zijn twee stranden; een zandstrand en een rotsachtig strand. Tip: van bovenaf het strand heb je een prachtige fotospot en kun je zien dat Playa de Tufia eigenlijk meer een baai is!

Playa de Tufia, 35200 Telde

Foto: El Coleccionista de Instantes, CC BY-SA 2.0

### Playa de Sardina del Norte

Een strandje met wat gekleurde huisjes en restaurants, dat is Playa de Sardina del Norte (in de gemeente Gáldar). Het is een rustig strand en onbekend onder de toeristen. Zoals de locals zeggen: “In Sardina vind je geen jachten of miljonairs, het enige wat je hier vindt, zijn een miljoen vissen”. Mede hierom is Playa de Sardina del Norte een aanrader als je wilt duiken en de onderwaterwereld wilt ontdekken.

Playa de Sardina del Norte, Avenida Alcalde Antonio Rosas, 35469 Gáldar

Foto: Almusaiti, CC BY-SA 2.0

### Playa del Juncal

Wanneer je geen problemen hebt met een kiezelstrand is Playa del Juncal in het noordwesten van Gran Canaria een aanrader. Dit strand ligt aan een baai en is een plaatje door het helderblauwe water. Rondom het strand is veel natuur en het is een perfecte plek voor een wandeling. Hoe vaak kom je op een strand omringd door groene rotsen? Van bovenaf heb je een adembenemend uitzicht over de baai.

Playa del Juncal, 35468 Barranco

Foto: El Coleccionista de Instantes, CC BY-SA 2.0

### Las Dunas de Maspalomas

Misschien wel het meest bijzondere strand van Gran Canaria, vanwege “las dunas”, de duinen. Deze zie je niet vaak in Spanje en de Maspalomas-duinen op Gran Canaria lijken zo uit de Sahara te komen. Hier loop je zonder twijfel over het zachtste zand van het eiland. Misschien minder geschikt voor een stranddag, maar zeker de moeite waard om te bezoeken door het unieke karakter. Het is ook leuk om dit natuurgebied te ontdekken per dromedaris.

Las Dunas de Maspalomas, 35100 San Bartolomé de Tirajana

Foto: El Coleccionista de Instantes, CC BY-SA 2.0