By Expedia Team, on December 2, 2015

5x strandtenten aan de Noordzee

Aan de langgerekte Hollandse kust is het goed toeven. Het weidse uitzicht, de prachtige duinen en de woeste Noordzee geven je het hele jaar door een unieke belevenis. Trakteer jezelf na een dagje zonnen of een lange wandeling op een bezoek aan een strandtent en het vakantiegevoel is compleet. Voeten in het zand, cocktail in de hand. Ik help je op weg met mijn favoriete strandtenten.

### Aloha

Je moet jezelf even knijpen om je eraan te herinneren dat je toch echt in het oer-Hollandse Velsen-Noord bent en niet op Hawaii aan een drankje nipt. Omringd door (nep)palmbomen, kunst, maskers, schelpen en meer tropisch moois ben je bij Aloha echt even op vakantie. De menukaart is hip: veelal biologisch, glutenvrij en vegetarisch, maar biedt voor iedere smaak wat wils.

Reyndersweg 2, Velsen-Noord

Foto: Unsplash, CC0 1.0

### Strandpaviljoen De Oase

Alsof de zee en het strand doorlopen in het interieur. De lampen lijken zelfs op lieflijke schapenwolkjes. Bij Strandpaviljoen De Oase in Domburg kom je in een oase van rust terecht. Het pand is gebouwd op hoge palen, waardoor het uitzicht extra goed te bewonderen is. Op de kaart staan vooral verse visgerechten en vooral de oesters zijn niet te versmaden.

Strand Domburg 70, Domburg

Foto: jsbaw7160, CC0 1.0

### Tijn Akersloot

Hou je van surfen? Tijn Akersloot in Zandvoort heeft niet alleen surfplanken in het interieur verwerkt, het komt zelfs op de menukaart terug als surf food (bijvoorbeeld Tyn’s beef burger). Het hele jaar door kun je hier genieten van het strand. Op een ligbed, in een strandstoel of op een knusse bank binnen (voor de haard). Waar je ook zit, je ziet de zee.

Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort

Foto: EdwinArceo, CC0 1.0

### Woodstock

Zoals de naam al doet vermoeden, is strandtent Woodstock in Bloemendaal aan Zee de grote favoriet van alle vrije geesten. De dansavonden die hier worden georganiseerd worden altijd (al 20 jaar) druk bezocht. Leuk: bij mooi weer wordt de barbecue aangezet en mag iedereen zijn bordje volgooien met gegrild vlees, vis en lekker brood met dipjes en verse salades.

Zeeweg 94, Bloemendaal aan Zee

Foto: moerschy, CC0 1.0

### Indigo

Gelegen in het hart van het Zwarte Pad, het leukste gedeelte van Scheveningen aan de duinen. Indigo is de plek in Den Haag om de zon in zee te zien zakken. De fijne no-nonsense sfeer, relaxte hangmatten en de huisgemaakte gerechten zorgen ervoor dat je de tijd vergeet. Zet je tanden in een biologische burger terwijl je geniet van livemuziek.

Zwarte Pad 65, Den Haag

Foto: Unsplash, CC0 1.0