By Expedia Team, on October 30, 2015

5x de mooiste winterlichtjes van Nederland

Een beetje licht nodig tijdens de donkere dagen? In de wintermaanden zijn er genoeg lichtpuntjes in ons koude kikkerlandje om je winterdepressie te laten wegsmelten. Wat dacht je van deze vijf heldere hoogtepunten.

### Amsterdam Light Festival

Tijdens de donkerste maanden van het jaar toveren lichtkunstenaars onze hoofdstad om in een waar lichtjesspektakel. Maak een tocht over de grachten van Amsterdam, langs de mooiste lichtinstallaties. Of doe lekker sportief en ontdek de Illuminade wandelroute. De fonkelende kunstwerken zijn niet te missen!

Foto: Daisy Scholte

### Glow in Eindhoven

Eén week per jaar verandert Eindhoven in een lichtgevend openluchtmuseum. Verspreid over de binnenstad vind je magische kunstwerken die zelfs de hardnekkige winterdepressie zo doen verdwijnen. Het Glow festival trekt niet voor niets meer dan een half miljoen bezoekers per jaar.

Foto: Daisy Scholte

### De Bijenkorf licht op

Elk jaar wordt de mooiste maand van het jaar spectaculair ingeluid door de Bijenkorf. In vijf grote steden in Nederland verzorgt het warenhuis een onvergetelijke lichtshow die traditioneel wordt afgesloten met spetterend vuurwerk. Het beste nieuws komt nog: het is helemaal gratis! Een beter begin van de decembermaand is er niet!

Foto: Daisy Scholte

### Gouda bij kaarslicht

De Goudse kaarsjesavond is al meer dan vijftig jaar een traditie. Vlak voordat de tienduizend lichtjes in de grote kerstboom op de Markt worden ontstoken, zetten alle winkels hun lampen uit. Het is pikkedonker in de stad, waardoor het feestmoment extra spectaculair is. De rest van de avond kun je genieten van muziek, theater en verhalenvertellers.

Foto: Daisy Scholte

### Vuurwerkspektakel in Rotterdam

Knallend het nieuwe jaar in: daar houden wij wel van in Nederland. Maar van die suffige babypijltjes van de buurman, die na twee keer sputteren opgebrand naast je voeten belanden, wordt niemand blij? Het Nationale Vuurwerk in Rotterdam, dat is pas echt een grandioos spektakel.

Foto: Daisy Scholte