By Expedia Team, on November 11, 2015

5x overwinteren op Kaapverdië

Kaapverdië is hot! Deze Afrikaanse eilandengroep ligt voor de kust van Senegal en bestaat uit 10 eilandjes met elk hun eigen karakter. Steeds meer vakantiegangers weten het land te vinden, en dat is niet voor niets: met het warme weer, de kleurrijke stadjes en Portugese invloeden is het een heerlijke bestemming om te overwinteren! Ik verklap de vijf fijnste plekjes.

### Sal

Sal is het bekendste eiland van de eilandengroep en staat bekend om haar eindeloze witte zandstranden en ultieme golven. Een paradijs voor watersporters dus, maar ook de ideale plek om de Hollandse winter even te vergeten. Je komt er tot rust in de luxueuze hotels en er zijn genoeg verlaten stranden waar je – op enkele lokale vissers na – heerlijk kan zonnen en zwemmen.

Santa Maria, Sal

Foto: Stéphanie Versteeg

### Santiago

Op Santiago maak je kennis met het echte Afrika. Vrouwen in de mooiste gewaden dragen grote manden vol vis en groenten op hun hoofd: de kleurrijke markten doen een beroep op al je zintuigen. De leukste manier om het eiland te ontdekken is per lokale bus. Mijn favoriet op dit eiland? Het plaatsje Tarrafal, waar je tussen de surf dudes en relaxte locals geniet van verse cocktails en fijne stranden.

Tarrafal, Santiago

Foto: Stéphanie Versteeg

### Boa Vista

Boa Vista is gezegend met de mooiste stranden van de archipel en wordt qua sfeer vaak vergeleken met het Ibiza van 30 jaar terug. Het eiland is bedekt met hoge zandduinen en voor de kust van het Santa Maria strand ligt het wrak van een oud schip: een heel bijzonder gezicht. Blijf logeren in het dorpje Sal Rei, waar je knusse pensions en lokale barretjes vindt.

Sal Rei, Boa Vista

Foto: Stéphanie Versteeg

### Santo Antao

Voor een actieve vakantie moet je gaan wandelen op Santo Antao. Het is het meest bergachtige eiland van Kaapverdië, en het vulkanische landschap wordt afgewisseld met hoge bergtoppen en vruchtbare valleien. Tijdens een hike door Ribeira do Paúl wandel je tussen de tussen de palm- en fruitbomen, door kleine dorpjes en over hoge vulkanen. Bereid je voor op een flinke klim, maar het uitzicht is het zó ontzettend waard.

Ribeira do Paúl, Santo Antao

Foto: Stéphanie Versteeg

### Sao Vicente

Het eiland Sao Vicente is het culturele hart van Kaapverdië. Hier ligt de bron van de beroemde Kaapverdiaanse klanken: het koloniale centrum van de swingende havenstad Mindelo heeft menig muzikant geïnspireerd. Overal op het eiland klinkt de melancholische morna-muziek, en in de restaurants moet je niet vreemd opkijken als er plotseling een live band voor je neus staat.

Mindelo, Sao Vicente

Foto: Stéphanie Versteeg