By Expedia Team, on December 3, 2015

5x de natuur in op Curaçao

Het Caribische paradijs Curaçao heeft meer dan zon, zee en cocktails. Dit prachtige eiland is gezegend met een rijke natuur en bijzondere flora en fauna. Dus laat je bikini voor even thuis en ga op avontuur naar deze vijf mooiste natuurgebieden op Curaçao.

### Christoffelpark

Dit is het grootste natuurgebied van Curaçao en heeft ook nog eens de hoogste berg van het eiland. Voor de echte bikkels is er een uitdagend wandelpad naar de top, waar je beloond wordt met een adembenemend uitzicht over het Caribische eiland. Vertrek wel vroeg, anders is het te heet om te klimmen.

Foto: Daisy Scholte

### Shete Boka

De ruige noordkust van Curaçao is niet bedoeld voor zonaanbidders. De rotsachtige baaien liggen echt niet lekker, maar zorgen wel voor spectaculair opspattend zeewater. Shete Boka betekent ‘zeven inhammen’, maar in werkelijkheid zijn het er tien. Trek stevige schoenen aan voor een geweldige wandeling langs deze rotskust.

Foto: Daisy Scholte

### Snorkelen

De zuidelijke baaien van Curaçao zijn een waar paradijs voor bewonderaars van de onderwaterwereld. Door het kraakheldere water hoef je niet diep te duiken voor een waanzinnig kijkje tussen de bonte koraalriffen en de gekleurde vissen. Helemaal bijzonder is de blauwe watergrot bij Mushroom Forest, waar je enkel snorkelend kunt komen.

Foto: Daisy Scholte

### Strand

Het tropische eiland is omringd door schitterende stranden. Het één nog mooier dan het ander. Maar voor een echt bijzondere strandervaring vaar je af naar Klein Curaçao. Dit kleine, onbewoonde eiland heeft parelwitte stranden en een helblauwe zee. Werkelijk het beste wat het Caribische gebied te bieden heeft.

Foto: Daisy Scholte

### Uniek Curaçao

Wie zegt dat Curaçao niet geschikt is voor echte avonturiers? Je kunt er dagen hiken zonder een levende ziel tegen te komen. Samen met Stichting Uniek Curaçao zoek je de echte, ruige natuur van het eiland op. Zij kennen de mooiste plekken en de grootste geheimen van dit eiland. Op avontuur met deze jongens kun je je slippers beter thuislaten.

Foto: Daisy Scholte