By Expedia Team, on September 28, 2017

5x natuur op Sicilië

Aan natuurpracht geen tekort op het Italiaanse eiland Sicilië. Je hebt er niet alleen de bekende vulkaan Etna, maar ook tal van wandelwegen en natuurgebieden. Dat alles wordt omringd door de Middellandse Zee, die het eiland mee vormgeeft en fantastische snorkelmogelijkheden biedt.

### Wandel de Magna Via Francigena

De Magna Via Francigena is een pelgrimsroute tussen Agrigento en Palermo van zo’n 180 kilometer, die onderverdeeld is in 9 etappes. Onderweg geniet je van de Siciliaanse natuur en het lekkere eten dat in de 13 dorpen langs het pad wordt aangeboden. Wie minstens 100 kilometer van de route aflegt, krijgt een officieel pelgrimscertificaat. Als bewijs laat je tijdens elke etappe je pelgrimspaspoort stempelen.

Foto: Pixabay

### Verwonder je over de zee in natuurgebied Plemmirio

Het natuurgebied Plemmirio is een UNESCO-gebied dat 2.500 hectare zeelandschap beslaat. Wie er gaat snorkelen, ziet kleurrijke vissen en mossels. Het is ook de ideale plek om vogels te spotten of om te gaan hiken langs de 15 kilometer lange ruwe kustlijn. Enkele van de 35 toegangswegen tot de stranden van het natuurpark zijn aangepast voor rolstoelen met houten platform, zodat iedereen van deze natuurpracht kan genieten.

Foto: Pixabay

### Beklim de Etna

De Etna is de grootste actieve vulkaan in Europa en deze beklimmen is dan ook een must voor velen. Dat doe je onder begeleiding, al wandelend vanaf de paden aan de groene voet van de vulkaan, met een 4×4 of met de kabellift. In de winter kun je ook de berg op met sneeuwschoenen of langlaufski’s. In de zomer dalen durfals de vulkaan af op hun mountainbike.

Foto: Pixabay

### De kloof van Alcantara

De kloof van Alcantara is geen droogstaande kloof, maar een rivierkanaal en dat kan je op twee manieren ervaren: nat of droog. Aan de top van de kloof laat je je met een lift zakken, om beneden door het water te waden richting een stenen strand. Maar je kan de kloof ook aan de top afwandelen langs een botanisch pad. Echte avonturiers kunnen ook over de rivier varen in een kajak.

Foto: Pixabay

### Het Zingaroreservaat

Geen auto’s, geen wegen, slechts enkele huizen. Dat is het Zingaroreservaat. Wel is er een kustpad dat je van Scopello tot San Vito lo Capo leidt langs ruwe kliffen en afgelegen stranden met helderblauw water. Andere wandelpaden lopen door het binnenland, waar de flora het water doet vergeten. Met een verrekijker spot je misschien wel een roofvogel, en ook hagedissen, wezels en vossen voelen zich hier thuis.

Foto: Frédérique Voisin-Demery, CC BY 2.0