By Expedia Team, on January 9, 2017

5x stappen in Boedapest

Boedapest is een geweldig sfeervolle stad, bomvol gezellige cafés en restaurants. Het uitgaansleven is er heel leuk, mede dankzij de wereldberoemde ruïnebars. Deze bars zijn gevestigd in oude, veelal wat vervallen panden. Elke kamer in een ruïnebar heeft een eigen sfeer en muziekstijl en er is dus echt voor ieder wat wils. Lees verder voor de leukste plekken om te stappen in Boedapest.

### Hello Baby

Met stip op nummer 1 staat de Hello Baby. Dit is de mooiste bar van Boedapest en bij binnenkomst valt je mond gegarandeerd open van verbazing. Metershoge plafonds, prachtige ornamenten, mooi geklede mensen en opzwepende muziek zorgen voor een ongekende sfeer. Met gekleurd licht worden er kunstwerken op de muur geprojecteerd en heel hip en happening Boedapest lijkt hier binnen te staan. Bijzonder om hier een avond mee te feesten!

Andrássy út 52, 1062, Boedapest

Foto: Pixabay

### Instant

Instant is een wat alternatieve ruïnebar waar je ogen tekort komt. Elke ruimte ademt een compleet andere sfeer. Van een donkere techno-kelder tot een bruin café, en van een ruime dansvloer tot knusse kamers, het is er allemaal te vinden. Instant bestaat uit maar liefst 26 kamers, 7 bars, 7 podia en 2 tuinen. Je vermaakt je hier gemakkelijk een avond lang.

Nagymező u. 38, 1065, Boedapest

Foto: Kimber Kox

### Fogaz Ház

In Fogaz Ház moet je zijn als je graag een dansje waagt. Deze bar is sinds een paar jaar helemaal hot in Boedapest en vooral in het weekend is het er gezellig druk. Het mooie aan deze ruïnebar is dat er ook een openluchtgedeelte is. In de zomer kun je hier dus heerlijk dansen onder de sterrenhemel.

Akácfa u. 51, 1072, Boedapest

Foto: Pixabay

### Koloves

Koloves moet wel één van de meest relaxte bars van Boedapest zijn. In een groene tuin loopt een kronkelpad langs meerdere hangmatten en zitjes. Hier kom je echt om lekker te ontspannen na een lange dag in de stad. Stappen bij Koloves voelt alsof je met je vrienden tot diep in de nacht zit te borrelen in een café: heerlijk relaxt dus.

Kazinczy u. 41, 1075, Boedapest

Foto: Kimber Kox

### Szimpla Kert

Dit is één van de oudste ruïnebars van Boedapest en nog steeds is het één van de meest geliefde bars van de stad. Zowel toeristen als locals komen hier graag naartoe. Bij Szimpla Kert kun je niet alleen dansen en borrelen. Er worden filmavonden, live optredens en zelfs zondagse markten georganiseerd. Je kunt hier van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat terecht voor de leukste activiteiten en feesten.

Kazinczy u. 14, 1075, Boedapest

Foto: Kimber Kox