By Expedia Team, on May 10, 2016

5x tofste zomerfestivals in Europa

Zomer! De tijd om buiten, bij voorkeur in de zon, te genieten van de vele festivals die Europa rijk is. Ga je de beste bands bekijken bij Rock Werchter of Sziget? Tomaten gooien tijdens Tomatina? Of wil je in 2017 juist iets anders ontdekken? Check de vijf tips voor de wat minder bekende tofste zomerfestivals in Europa.

### Feesten met een geweten

De mensen van Boom Festival in Portugal willen absoluut geen mainstream festival organiseren. Onafhankelijk en duurzaam, dat is Boom. Een week lang kamperen, kunst, muziek en yoga. Een hippiesfeertje (aan een prachtig meer, inclusief volle maan) waar iedereen welkom is. Kinderopvang en voorzieningen voor mensen met een handicap zijn geregeld. Er zijn flexibele ticketprijzen, gebaseerd op de economische situatie van jouw land. Omdat iedereen recht heeft op cultuur, vindt Boom. Vanaf 2018 gaat Boom weer los!

Largo do Município, 6060-163, Idanha-a-Nova, Portugal (augustus)

Meer info: www.boomfestival.org

Foto: Tino Turanga, CC BY-SA 2.0

### De grootste biergarten van de wereld

De Oktoberfesten ken je vast wel, maar ken je ook het Berliner Bierfestival? Meer dan 300 bierbrouwerijen serveren hun bier in de (volgens Guinness World Records) grootste biergarten van de wereld. Op de 2,2 km lange straat vol live muziek kun je ruim 2000 verschillende biertjes proberen. Haal jij het eind van deze biermeile? Dit jaar is het de 21e verjaardag van het Berliner Bierfestival. Daar moet op gedronken worden!

Karl-Marx-Allee, tussen Strausbergerplatz en Frankfurter Tor, Berlijn, Duitsland (augustus)

Meer info: www.bierfestival-berlin.de

Foto: Nacho Pintos, CC BY 2.0

### Dansen aan de Donau

Drie keer raden welk zomerfestival dit is: 2.000 artiesten, 600 uur entertainment en 3 miljoen bezoekers. Nee, nee en nee. Het is het Donauinselfest, op een eiland middenin de Donau in Wenen. Niet alleen voor feestbeesten, maar ook voor gezinnen. Het allermooiste is dat het gratis is! Check de website voor de line-up. het belooft een mooie mix van muzieksoorten en bekende en onbekende namen te worden.

Donauinsel, 1220 Wenen, Oostenrijk (half juni)

Meer info: www.everfest.com/e/donauinselfest-wien-wien

Foto: Claus Rebler, CC BY-SA 2.0

### Het grootste straatfeest van Engeland

In het regenachtige Engeland waan je je iedere zomer 1 weekend in de Caribbean. De Londense wijk Notting Hill staat dan twee dagen lang in het teken van carnaval. Kleurrijke parades, de mooiste kostuums, veel dans, traditionele muziek van steel- en drumbands en Caribisch eten. Ieder jaar trekt het Notting Hill Carnival zo’n 1 miljoen bezoekers. Ietwat massaal, maar dan heb je ook een prachtig feestje. Geef je over aan het feestgedruis.

De straten rondom Canal Way, Notting Hill, Londen (augustus)

Meer info: www.thelondonnottinghillcarnival.com

Foto: Bill, CC BY 2.0

### Zomerfestival zonder slippers

Wat het Outlook Festival bijzonder maakt, is de locatie. Eind augustus verzamelen feestgangers zich in een verlaten Romeins fort in Kroatië om te genieten van house, techno, dubstep, reggae, hiphop, electronica en meer. Je danst de hele dag en nacht in de slotgracht, op een boot, op het strand of in het amfitheater. Voorwaarde: geen slippers. Je moet namelijk een stukje wandelen en klauteren van de camping naar het festivalterrein.

Camping Brioni (formerly Puntizela) Puntizela 155 Stinjan 52100 Pula, Kroatië (september)

Meer info: www.outlookfestival.com

Foto: Visualhunt, CC0 1.0