By Expedia Team, on December 2, 2015

5x zomerfestivals in Hamburg

Als je aan zomerse bestemmingen denkt, denk je misschien niet meteen aan Hamburg. En tropisch zal het hier ook niet snel worden. Maar… dat betekent niet dat je het in Hamburg zonder tropische sferen moet stellen. In tegendeel: in de zomermaanden worden er meer dan 20 festivals georganiseerd in de stad, die je zeker in zomerstemming zullen brengen. Dit zijn mijn favorieten.

### Altonale

De Altonale geeft in Altona het startschot voor de zomer en staat vast in mijn agenda. Gedurende twee weken vind je overal in Altona rondleidingen, film, theater, literatuur, kunst, muziek, dansfeestjes en Flohmärkte. Mijn aanraders zijn de Book Beat, waar literatuur en muziek samen komen, en Altona Macht Auf, waarbij iedereen in het stadsdeel vanaf zijn eigen balkon een lied of toneelstuk (of wat dan ook!) ten gehore kan brengen.

Foto: Urban Explorer Hamburg, CC BY 2.0

### Christopher Street Day: Hamburg Pride

Ook Hamburg heeft een eigen Gay Pride, de Christopher Street Day, die niet 1 maar eigenlijk 10 dagen duurt. In die 10 dagen kun je je helemaal uitleven op verschillende themafeesten, met als hoogtepunt het Straßenfest vol muziek, hapjes & drankjes en gezelligheid en natuurlijk de parade.

De hele stad feest, maar het centrum van alle feestelijkheden ligt in St. Georg en aan de Jungfernstieg.

Foto: oulsn, CC BY-SA 2.0

### Schlagermove

De jaarlijkse Schlagerparade in St. Pauli is een belevenis op zich, ook als je niet van Schlagermuziek houdt. Alle U- en S-Bahnen zitten die dag vol met bont uitgedoste feestgangers op weg naar het Heiligengeistfeld, waar de parade begint. Denk aan fluorescerende kleuren, enorme jaren ’70 pruiken en opplaksnorren en hele hoge plateauzolen. En Schlagers, natuurlijk. Na de parade gaan de Schlagerfeesten nog tot diep in de nacht door.

De parade start bij het Heiligengeistfeld, U3, halte Feldstraße

Foto: tup wanders, CC BY 2.0

### Dockville

Voor het muziekfestival MS Dockville ga ik in augustus naar het Elbinsel Wilhelmsburg, waar het publiek getrakteerd wordt op drie dagen Indie Music en Electro Pop. Daarna is het echter nog niet voorbij! Sla vooral ook MS Artville en Daughterville niet over voor nog meer kunst en muziek. Bonus daarbij: prachtige uitzichten op de Elbe en de haven.

Foto: |wu|, CC BY 2.0

### Stamp-Festival

Het Stamp-Festival, het zusje van de Altonale, is sinds 2014 weer terug van weggeweest en dompelt je begin september een weekend lang onder in Straßentheater, Urban Art, muziek en (waar ik het meest naar uitkijk) de prachtige Night Parade langs de Elbe. Na afloop doe je nog een drankje op het Elbstrand bij Övelgönne om te proosten op een prachtige zomer.

Foto: Urban Explorer Hamburg, CC BY-SA 2.0