By Expedia Team, on September 28, 2017

7x avontuur in Namibië

Namibië staat bekend om haar uitgestrekte woestijnlandschappen, nationale parken, wilde dieren en avonturen in de adrenaline-hoofdstad Swakopmund. Het land heeft lang op mijn verlanglijstje gestaan. Ik heb er duinen beklommen, kanogevaren en zeerobben van dichtbij geroken. Kortom, een fantastische bestemming voor actieve reizigers met een beetje lef!

### Beklim Duin 45 en voel je als Indiana Jones

Duin 45 is niet zomaar een duin. Hij bestaat uit oranjerood zand en is uniek, je mag hem namelijk beklimmen. De omliggende duinen zijn beschermd en mag je niet betreden. Ik voelde de steile wandeling vooral in mijn kuiten, dit soort heuvels zijn we thuis niet gewend! Binnen een uurtje sta je met schoenen vol zand weer beneden.

Dune 45 Sossusvlei, Namibië

Foto: Sandra van der Lee

### Kanoën over de Oranjerivier en kamperen langs het water

Met Felix Unité kun je net over de Zuid-Afrikaanse grens een kanotrip over de Oranjerivier maken. Het peddelen tegen de wind in viel mij erg tegen, maar de versnellingen en leuke stukjes van de rivier maakten een hoop goed op dag twee. Het slapen langs de rivier was niet erg comfortabel, maar de sterrenhemel deed me dat al snel vergeten: een van de hoogtepunten in Namibië! Zorg onderweg voor voldoende water en zonnebrand!

Oranjerivier, Namibië

Foto: Sandra van der Lee

### Ervaar de woestijn in Sossusvlei en Dodevlei

De Dodevlei is waarschijnlijk het meest bekende beeld van Namibië. Een groep dode bomen op een zoutvlakte, midden tussen het karakteristieke oranjerode zand. Met de helderblauwe lucht erboven een prachtig gezicht. Een terreinwagen kan je afzetten bij het begin van de wandeling, die niet extreem lang is. Als je dapper genoeg bent, kun je met je huurauto het park in. Zorg wel voor een goede verzekering, want ik heb twee vastzittende auto’s gezien!

Sossusvlei & Dodevlei, Namibië

Foto: Sandra van der Lee

### Sandboarden van de duinen in Swakopmund

Swakopmund is de adrenaline-hoofdstad van Zuidelijk Afrika. Dat is met sandboarden ook wel te merken. Met een soort snowboard onder je voeten gebonden roetsj je de duinen af. Bij de nog leukere variant, lig je op je buik op een plank en lijkt het of je nog sneller gaat. Wees wel gewaarschuwd, een paar dagen later kom je nog steeds zand tegen op vreemde plaatsen. Adrenalinejunkies kunnen in Swakopmund ook skydiven of op een quad door de woestijn scheuren.

Swakopmund, Namibië

Foto: Pixabay

### Lang of kort wandelen bij Fish River Canyon

Bij de Fish River Canyon in het zuiden van Namibië kun je verschillende wandelingen doen. Van een korte tocht om van het uitzicht te genieten, tot 5 dagen door de kloof lopen, alles is mogelijk. Ik heb zelf een haat-liefdeverhouding met wandelingen langer dan een paar uurtjes en was met lopen naar het uitzichtpunt tevreden. Het landschap lijkt bij Fish River Canyon op niets wat we thuis hebben, adembenemend groot en weids.

Fish River Canyon, Namibië

Foto: Sandra van der Lee

### Zeerobben van dichtbij bekijken in Cape Cross

Bij Cape Cross vind je de grootste kolonie Kaapse pelsrobben, ook wel Zuid-Afrikaanse zeeberen genoemd. Je kunt in dit reservaat tussen de robben rondlopen. Dichtbij genoeg om ze te aaien, al is dit waarschijnlijk niet aan te raden. De stank doet geen afbreuk aan hoe schattig en vermakelijk deze dieren zijn om te zien. Als je in het goede seizoen gaat, zijn er kleintjes om te bewonderen.

Cape Cross, Namibië

Foto: Sandra van der Lee

### Klimmen in Spitzkoppe

Voor de zelfstandige klimmers onder ons, is Spitzkoppe een paradijs. De grote stapels rotsblokken zorgen voor interessante routes. Ook zijn er genoeg leuke rotsblokken te vinden om te boulderen. Er zijn ook plekken die je zonder klimmateriaal kunt beklimmen. Ook kun je als niet-klimmer gewoon genieten van de prachtige rotsen en de vele kleurrijke hagedissen die er rondrennen.

Spitzkoppe, Namibië

Foto: Sandra van der Lee