By Expedia Team, on October 3, 2016

7x mooiste plaatsen aan de Costa Blanca

Een bekende streek in Spanje is de ‘Costa Blanca’, oftewel de witte kust. Deze kust in het zuidoosten heeft wel 74 stranden en talloze mooie plekken! Dit zijn de 7 mooiste plaatsen aan de Costa Blanca.

### Jávea

Jávea is een prachtig dorpje dat uit drie delen bestaat: de oude binnenstad, de haven en het strand. In de binnenstad (La Villa) is veel historie, waaronder zelfs restanten van piraterij(!), te zien. Vooral het strand is een aanrader, waar veel gezellige restaurantjes zijn en waar je uitzicht hebt op de Montgó-berg. Het is leuk om in Jávea een hapje en drankje te doen bij beachclub La Siesta (in de zomermaanden).

La Siesta, Avenida Mediterráneo 27, 03738 Jávea

Foto: Joëlle Reket

### Altea

Altea is een stad die je eigenlijk meer in het zuiden van Spanje zou verwachten. Witte huisjes tegen een berg op gebouwd zie je vooral in Andalusië, maar dus ook in Altea. Ook de smalle straatjes zijn een must om te bezoeken. Maak zeker de klim om de kerk Iglesia Nuestra Señora del Consuelo van dichtbij te bekijken. Tip: vanaf het plein voor de kerk heb je een fantastisch uitzicht over de stad en de zee.

Foto: Phillip Capper, CC BY 2.0

### Dénia

Het vissersdorpje Dénia is een iets minder bekende plaats aan de Costa Blanca, maar zeker het bezoeken waard. Er is nog veel geschiedenis terug te zien uit de Moorse (Arabische) tijd. Smalle en kronkelende straatjes en El Castillo, een kasteel uit de 11e en 12e eeuw in Moorse stijl. Een aanrader wanneer je in Dénia bent: ga dineren bij driesterrenrestaurant Quique Dacosta.

Quique Dacosta, Carrer Rascassa 1, 03700 Dénia

Foto : Roger Davies, CC BY 2.0

### Calpe

Helderblauw water, witte stranden… Dat is Calpe! Het dorp wordt gescheiden door zoutwatermeer Las Salinas, middenin Calpe, erg bijzonder. Dé highlight van het dorp is misschien wel Peñón de Ifach, dit is een 300 meter hoge kalkrots die van ver te zien is. Vanaf de berg heb je een memorabel uitzicht, maar trek wel de wandelschoenen aan. Met mooi weer kan je zelfs Ibiza zien liggen!

Foto: Joëlle Reket

### Cartagena

In het oosten van Spanje in de provincie Murcia ligt Cartagena. Deze stad heeft een belangrijke haven, waar regelmatig grote jachten aanmeren. Leuk aan deze stad is het historische karakter. Zo kan je er een Romeins theater bewonderen, maar zijn ook de flora en fauna van Cartagena indrukwekkend. Er zijn diverse natuurreservaten, zoals Mar Menor.

Foto: Pablo Cabezos, CC BY 2.0

### Alicante

Alicante is niet zo zeer de mooiste plaats aan de Costa Blanca, maar wel de grootste mét unieke plekjes. Twee bekende wijken zijn Casco Antiguo en Santa Cruz. Eerstgenoemde is het oudste deel van de stad, met onder andere de voedselmarkt Mercado Central. Santa Cruz kenmerkt zich door kleurrijke huisjes, kronkelende straten en trapjes. Alicante ligt aan de berg Monte Benacantil, waar zich het kasteel Castillo de Santa Bárbara bevindt. Vanaf hier is het uitzicht adembenemend!

Foto: Pixabay

### Tabarca

Officieel is Tabarca niet áán de Costa Blanca gelegen, maar ín de Costa Blanca. Tabarca is namelijk een klein eilandje van 1.800 bij 400 meter. Tot de achttiende eeuw werd het door piraten gebruikt als toevluchtsoord. Op Tabarca kan je van de prachtige stranden en baaitjes genieten, het helderblauwe water en de kleine pittoreske haven. In Alicante, Santa Pola of Benidorm kan je op de boot stappen.

Foto: Pixabay