By Expedia Team, on January 12, 2017

Antwerpen in één minuut: grandeur en de kunst van het brouwen

De op een na grootste stad van België is trendy en trots en heeft meer te bieden dan de grote zeehaven waar je wellicht als eerste aan denkt. In het moderne Antwerpen vind je haute couture, een middeleeuws stadscentrum en een bruisend uitgaansleven. Antwerpen kent verschillende facetten en is gericht op de toekomst, en dat geldt ook voor de internationale restaurants hier. Urenlang shoppen om de nieuwste modedesigners te ontdekken, is een must als je in Antwerpen bent. Alleen al de diamanten… de cijfers spreken voor zich: Wereldwijd wordt 80% van de ruwe diamanten en 50% van de geslepen diamanten verhandeld in Antwerpen.

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=w3lKTF1ZuFc']<br /><br />_Deze">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=w3lKTF1ZuFc

_Deze video is geproduceerd door_ Framfilm

Deze video laat een paar van de mooiste delen van Antwerpen zien. Veel plezier met kijken!

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal ♦ (0:06) (0:31) (1:22)

Dit meesterwerk van de gotische architectuur is nog altijd prominent aanwezig in de skyline van Antwerpen. Het herinnert aan Antwerpens gloriedagen. Van binnen is de kathedraal schitterend. Je ziet er prachtige glas-in-loodramen, kruisribgewelven en schilderijen van de Vlaamse barokschilder Peter Paul Rubens.

Museum aan de Stroom (MAS) ♦ (0:18) (0:46)

Dit moderne gebouw van 60 meter hoog heeft negen verdiepingen met exposities en galerieën over de Antwerpse geschiedenis.

Antwerp_museum.jpg

Het Steen ♦ (0:20)

Het Steen is het oudste gebouw in Antwerpen. Het diende ooit ter verdediging van de stad. Het was het centrum van het oudste district en werd omgeven door nauwe straten, poorten, torens en een vismarkt. Tegenwoordig is slechts een klein deel van de robuuste vestingwerken bewaard gebleven.

Station Antwerpen-Centraal ♦ (0:36)

Het centraal station behoort tot de mooiste stations ter wereld. Deze ‘Spoorwegkathedraal’ is een van de herkenningspunten van Antwerpen. Het indrukwekkende dak van dit monument is van glas gemaakt. Er zijn perrons op drie verdiepingen. Bovendien zitten er winkels en galerieën in het stationsgebouw.

Stadscentrum ♦ (0:50)

In het stadscentrum van Antwerpen kun je wel even wat tijd doorbrengen. Al is het maar vanwege de diverse Belgische bieren die je kunt proeven in de talrijke bars of tijdens een rondleiding door een brouwerij.

Haven ♦ (1:06)

In Antwerpen bevindt zich de op twee na grootste haven van Europa. De haven is gelegen aan het estuarium van de Schelde, die 80 kilometer verderop in zee uitmondt.

Stadhuis en Marktplein ♦ (1:10)

Het Stadhuis stamt uit de zestiende eeuw, toen Antwerpen een van de grootste en belangrijkste steden ter wereld was. Dit renaissancegebouw op het marktplein stond model voor talloze gebouwen in heel Europa. De Grote Markt vormt het historische hart van de stad.

Gildehuizen ♦ (1:16)

Naast het Stadhuis bevinden zich enkel oude gildehuizen. Deze magnifieke gildehuizen stammen uit de zestiende en zeventiende eeuw. Kosten noch moeite werden gespaard voor een grondige restauratie na een brand in de negentiende eeuw.

Heb je al zin gekregen om naar Antwerpen te gaan? We hebben geweldige aanbiedingen naar Antwerpen voor je!”