By Expedia Team, on May 3, 2016

Düsseldorf met een roze randje

In de Duitse stad Düsseldorf kun je niet alleen geweldig shoppen. Je vindt er ook een kleine, knusse gayscene. De meeste LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) gelegenheden bevinden zich in het gebied tussen Oststraße en Hauptbahnhof. Deze cityguide neemt je mee op een tocht langs de leukste en gezelligste gaygelegenheden.

VROUWEN ONDER ELKAAR
————————

### Money Penny

Een gezellig café-restaurant dat door een vrouwelijk stel wordt gerund. Je kunt hier heerlijk ontbijten en lunchen, en ‘s avonds gaan de stoelen aan de kant voor een dansje. Het is een gelegenheid gericht op lesbische vrouwen, maar mannen zijn ook van harte welkom. Bestel hier de beroemde cocktail Bue Lesbian, met bessenwodka, blue curaçao en verse jus d’orange.

### Vannaccis

Ook in deze hippe lounge zwaait een vrouwenstel de scepter. Voordat de feestelijke avond begint, kun je hier heerlijke tapas eten.

Dusseldorf - panorama

Panorama van de stad – Photo: Shutterstock

GEZELLIG GEMENGD
——————–

### Piranha

Dit is een van de bekendste uitgaansgelegenheden in Düsseldorf voor een gemengd LGBT-publiek van alle leeftijden. In de bar-dancing heerst een gemoedelijke en tolerante sfeer. Er worden regelmatig speciale vrouwenfeesten en karaokeavonden gehouden. Je kunt, naast een lekker drankje, aan de bar ook een gemengd fruitbuffetje en andere snacks bestellen.

ALLEEN VOOR MANNEN
———————-

### K1 Club

K1 is een bekende bar in de mannelijke gayscene in Düsseldorf. Doordeweeks is het er rustig, maar in het weekend stroomt de club vol met mannen van binnen en buiten de stad. Tijdens karaokefeesten mogen mannen hun vrouwelijke vriendinnen meenemen.

### Musk

In deze hippe gaybar worden regelmatig leerfeesten gehouden. Je komt er mannen tegen van alle leeftijden en achtergronden. Er is een darkroom en elke dinsdag vanaf 22.00 uur krijg je je tweede drankje gratis tijdens Happy Hour.

### Gay World

Deze shop is gespecialiseerd in boeken, dvd’s en tijdschriften voor homomannen. Ze zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 23.00 uur.

### Phoenix

Phoenix is een van de grootste sauna’s van Düsseldorf met een capaciteit van ongeveer 120 man. Letterlijk, want de sauna is alleen toegankelijk voor mannen. Je kunt er genieten van een Finse sauna, stoomcabines, jacuzzi’s en een heerlijke Romeinse relaxruimte. Er zijn ook darkrooms en je kunt een masseur boeken. Phoenix heeft daarnaast speciale ‘partneravonden‘. Doordeweeks geopend van 12 uur ‘s middags tot 6 uur ‘s ochtends, in het weekend vierentwintig uur per dag.

Dusseldorf - Altstadt

Altstadt – Photo: Shutterstock

VOOR IEDEREEN
—————–

### Altstadt

Ben je niet op zoek naar een bepaalde scene, dan is de wijk Altstadt (de oude binnenstad) voor iedereen de beste plek om uit te gaan in Düsseldorf. Met meer dan 250 bars, cafés en restaurants noemen ze de wijk niet voor niets ‘de langste bar van de wereld‘. Onder de jongeren is de Ratinger Strasse erg populair en op de Bolker Strasse wemelt het van de toeristen. In de wijk wordt zelfs een eigen biertje gebrouwen: Schlösser alt bier. Bij Füchschen Alt (9) drink je ‘m in traditionele sfeer. Leg wel je bierviltje op je glas als je genoeg hebt gehad, anders blijven de obers je bijschenken. Bij Woyton (10) kun je werkelijk elke variant koffie en thee drinken die je maar kunt bedenken. De cappuccino’s zijn er goddelijk.

### Hipper wordt het niet

In het meer dan honderd jaar oude theatergebouw Nachtresidenz (8), dat vlak bij metrohalte Steinstraße/Königsallee ligt, weten ze hoe je een goed feestje moet geven. Wil je de hip and happening gayscene van Düsseldorf meemaken, zet dan deze club boven aan je to go-lijst. Naast de wekelijkse clubavonden wordt hier vier keer per jaar de International Gay Happening gehouden, een gayfeest om niet te missen! Regelmatig treden in het imposante gebouw beroemde acts op. Het publiek is gemengd en extravagant. Laat je spijkerbroek en sneakers dus maar in de koffer als je hier naar binnen wilt! Doe een aperitiefje in de chique lounge, eet een hapje in het indrukwekkende restaurant, en ga daarna tot in de vroege uurtjes los op de dansvloer. Rol je in de ochtend de club uit, dan kun je voor een stevige koffie en dito ontbijt terecht bij bakkertje Heinemann (11), een paar straten verderop.

### Eten en drinken

In een moderne stad als Düsseldorf vind je restaurants van elke internationale keuken. Lokale specialiteit is de traditionele curryworst die in alle bars bij een biertje wordt geserveerd. Bij Brauerei zum Schiffchen (12) zijn ze beroemd. De gezelligste plek om gay-friendly te eten is café-bar Galapagoz (13), waar je je na het eten in het feestgedruis kunt storten.

### Top 3 gay events in Düsseldorf

Maart: Rose Monday Parade met Tuntenlauf, een dragqueen race waarbij niet alleen de snelheid van de deelneemsters, maar ook stijl, hoogte van de hakken en de jurken worden beoordeeld.

Mei: Christopher Street Day, de feestelijke jaarlijkse Gay Parade van Düsseldorf, dwars door het centrum van de stad.

Juli: Roze maandag op de Rheinkirmes: een mini-gayfestival op de jaarlijkse kermis aan de Rijn.

### Overnachten

In Düsseldorf kun je overnachten in de oude binnenstad, het pittoreske Altstadt. Maar er zijn ook veel goede hotels in de moderne gebieden rondom de oude stad, waar de trendy clubs en restaurants zijn.

### Contacten

1. Money Penny: Bilker Bahnhof-Brunnenstraße, 40223 Düsseldorf-Bilk
2. Vannaccis: Lorettostr. 60, 40219 Düsseldorf
3. Piranha: Bilker Allee 110, 40217 Düsseldorf (Bilk)
4. K1 Club: Bismarckstr. 93, 40210 Düsseldorf
5. Musk: Charlottenstraße 47, 40210 Düsseldorf
6. Gay World: Bismarckstraße 84, Düsseldorf
7. Phoenix: Platanenstr. 11a, Düsseldorf
8. Nachtresidenz: Bahnstraße 13-15, 40212 Düsseldorf, +49 2111365755
9. Füchschen Alt: Ratinger Str. 28, 40213 Düsseldorf, +49 211137470
10. Woyton: Marktpl. 12, 40213 Düsseldorf, +49 2118693883
11. Heinemann: Bahnstraße 16, 40212 Düsseldorf, +49 211131350
12. Brauerei zum Schiffchen: Hafenstraße 5, 40213 Düsseldorf, +49 211132421
13. Galapagoz: Klosterstr. 68 a, 40211 Düsseldorf”