By Expedia Team, on August 11, 2015

Miami, gay-friendly vakantie tussen de palmbomen

Miami staat, samen met New York en San Francisco, op de lijst van meest homovriendelijke steden van de Verenigde Staten. Ontdek het zelf! Ga naar South Beach en de andere ‘regenboogplekken’ van de Magic City. Het strand in Lummus Park of Haulover Park, winkelen aan Lincoln Road en stappen in Doral: je vakantieprogramma in Miami is snel vol. Wij geven je de beste tips.

Spreid je handdoekje in South Beach
———————————–

Aan de zuidkant van het schiereiland Miami Beach ligt het strand van de wijk South Beach (SoBe). Op dit strand vind je een gigantische gekleurde vlag. De vlag zegt niets over de watertemperatuur of de eventuele aanwezigheid van kwallen. Je hebt het vast al door: het gaat hier om een regenboogvlag, het wereldwijde symbool van de LGBT-gemeenschap.

Honderden vakantiegangers en geliefden uit alle windstreken komen hier om, net als jij, de feestelijke sfeer van de stranden te proeven, terwijl ze met een drankje in hun hand onder de palmbomen liggen. Neem een duik in het heerlijke warme water voor de kust van Florida en ga lekker dansen: de middag is nog maar net begonnen.

Miami_Gay_SouthBeach_Getty Images.jpg

Romantische wandeling over South Beach. Foto: Getty Images

South Beach, dat vooral bezocht wordt door mannelijke koppels, wordt ook erg gewaardeerd door sporters. Langs het strand, ter hoogte van Lummus Park, lopen fietspaden en speciale paden voor joggers. Heb je zin om voor 100% healthy te gaan, beweeg je dan voort langs de kust via deze paden.

Als de zon ondergaat kun je, voordat je teruggaat naar je hotel, bij het LGBT Visitors Center ideeën opdoen voor de avond. Deze VVV, op de hoek van 12th Street en Washington Avenue, kan je alles vertellen over de gay evenementen die tijdens je verblijf in Miami plaatsvinden. Je hoeft je hier geen moment te vervelen.

Winkelen op Lincoln Road
————————

In deze straat in South Beach, die gedeeltelijk verkeersvrij is, vind je vele trendy winkels waar uitstekend geshopt kan worden. Daarnaast zorgt de frisse lucht uit de airco voor de nodige verkoeling.

Maak gebruik van de gelegenheid en zorg voor een stijlvolle en kleurrijke outfit, voordat je ‘s avonds gaat dansen in een van de clubs die de wijk rijk is.

Gooi je heupen los in de clubs van Miami en Doral
————————————————-

Nu je toch in de buurt bent, kun je je avond beginnen met een drankje in een van de bekendste gay friendly bars van Miami: Hotel Gaythering. Dit hotel is gelegen op het meest westelijke puntje van Lincoln Road. De bar van dit hotel is een van de weinige gay bars in de hetero friendly wijkMiami Beach. Het is er vooral lekker druk aan het begin van de avond en er is geen excentrieke dresscode: je kunt gewoon jezelf zijn en lekker feesten.

Miami_Gay_MiamiBeach_Shutterstock.jpg

Uitgaan in Miami. Foto: Getty Images

Later op de avond trek je richting Doral, een gemeente ten westen van Miami. Als je eenmaal binnen bent bij Solare Coliseum, zie je een andere kant van het nachtleven van de stad: volop dans en vreugde, kleur gegeven door de honderden vertegenwoordigers van de LGBT-latino gemeenschap van Florida. De grote buitentuin is ideaal om te nippen aan een authentieke Cuba Libre (cocktail op basis van rum, cola en citroen) tijdens de zachte Caribische nacht.

Trek je kleren uit op Haulover Beach
————————————

De volgende dag ga je terug naar Miami Beach. Dit keer stop je niet bij South Beach, maar ga je door naar het noorden tot het park Haulover Beach en zijn naturistenstrand. Dit strand is minder druk dan de andere stranden in de regio en wordt erg gewaardeerd door de LGBT-gemeenschap, zowel door de Amerikaanse als de internationale gemeenschap. Na een dag op Haulover Beach kun je in ieder geval zeggen dat je de gay friendly kant van Miami in zijn volle glorie hebt gezien.

### Miami Beach Pride Cruise

De Gay Pride van Miami vindt plaats in een van de bekendste straten van de stad, Ocean Drive, en duurt zeven dagen. Als je aan het eind van de week nog meer wilt, kun je op een van de Gay Pride Cruisers stappen. Deze cruiseschepen hijsen vol trots de LGBT-vlag. Na 4 dagen varen (en feesten) kom je aan bij de zonnige kust van de Bahama’s. Voor informatie over deze feestelijke parade kun je naar de haven van Miami. Dit is tevens de belangrijkste cruisehaven aan de hele Caribische kust. Je kunt terecht bij het Visitor Center LGBT van South Beach.

### Gay-friendly Miami in het kort

Beste tijd om te gaan

De lente is de beste tijd om deel te nemen aan de vele festivals die door de LGBT-gemeenschap van Florida worden georganiseerd.

Vervoer

Het netwerk van de Metrobus brengt je naar de homowijk van Miami. Deze bus verbindt het internationale vliegveld met de stranden van Miami Beach en stopt onderweg op veel plekken.

Vanaf Miami Beach kun je te voet naar Lincoln Road, om bijvoorbeeld te winkelen. Het noorden van het schiereiland is op de fiets (voor sportievelingen) of met een huurauto te bereiken. Zo kun je ook naar het naturistenstrand van Haulover Park.

Slapen

Voor een geslaagd verblijf reserveer je een kamer reserveren in een gay friendly hotel. Ook aan 12th Street in Miami Beach kun je fijn overnachten. De hotelcomplexen bij Bal Harbour Beach, in de buurt van Haulover Park en zijn naturistenstrand, bieden je een kalmere en intiemere omgeving dan South Beach.

Eten & drinken

Palace Bar: 1200 Ocean Drive, Miami Beach

Oliver’s Bistro: 959 West Avenue/15th Street, Miami Beach

“Ik hoop dat het niet lang meer duurt voordat het homohuwelijk gelegaliseerd wordt in Florida.”

Dit zijn de woorden van Gloria Estefan, de van oorsprong Cubaanse zangeres, middenin een opgejutte menigte tijdens de Gay Pride van Miami Beach in 2014. Ze hoefde niet lang te wachten: vanaf begin 2015 mogen homostellen in Florida trouwen. In de zomer van dat jaar besloot het Supreme Court dat het homohuwelijk overal in de Verenigde Staten legaal is.

Top 5 gay evenementen

Maart: Winter Party festival, feesten en concerten op het strand van South Beach.

Maart, juli, oktober: Funkshion Fashion Week, 4 dagen lang modeshows, die als springplank dienen voor opkomende ontwerpers.

April: Gay Pride, parade en festiviteiten op Ocean Drive.

Mei: Aqua Girl, feesten, concerten en cabaretvoorstellingen.

Mei: Miami Gay and Lesbian Film festival, films met LGBT thema’s.”