By Expedia Team, on August 11, 2015

Feestimperium Miami

Miami is de stad waar alles altijd groter is. Welkom in de stad van excentriciteit, warmte en wilde nachten. Ben je klaar om je heupen los te gooien op dansvloeren in een unieke ambiance? Om los te gaan op de muziek van de beste dj’s en om de meest fantastische vakantie van je leven te beleven? Verleg je grenzen en dans tot de zon opkomt in de beste clubs van heel Florida. Welcome to Miami, baby.

Feesten op het land en de zee
—————————–

In Miami hoef je niet te wachten tot de zon ondergaat om te beginnen met feesten. Overdag kun je al genieten van de broeierige sfeer van de stad. Ga bijvoorbeeld naar een pool party in South Beach, SoBe voor de kenners.

Deze feesten worden vaak ‘s middags bij het zwembad van een hotel of privéwoning georganiseerd. Het is de ideale manier om bruin te worden en te ontspannen met goede muziek en een cocktail in je hand. Voor de beste pool parties moet je bij het W South Beach Hotel, Soho Beach House en Surfcomber Hotel South Beach zijn.

Miami_party_SouthBeach_SuperStock.jpg

Feesten in de Art Deco gebouwen aan South Beach. Foto: SuperStock

Zin om nog wat te bekijken voordat je uitgaat? Dan kun je bijvoorbeeld op een kleine cruise langs de mooiste huizen van sterren. Er bestaan speciale tours en kaarten voor als je voor paparazzi wilt spelen. Bekijk bijvoorbeeld het oude huis van Jennifer Lopez aan North Bay Road van dichtbij. Of het voormalige huis van Whitney Houston aan Williams Island. Ook kun je de landgoederen van Gloria Estefan en van de basketballer Shaquille O’Neal in Key Biscayne bewonderen.

Het is ook mogelijk om een totaal andere boottocht te maken. Naast de pool parties kunnen feestgangers zich uitleven op de party boats. Midden in de Biscayne Bay worden golven en goede muziek verenigd met een verhitte sfeer tot de zon ondergaat. Op dat moment ga je weer terug aan land.

Van Miami Beach tot Little Florida: fiesta!
——————————————-

Wanneer de avond is gevallen, is het tijd voor de echte feesten in Miami Beach, waar de meeste trendy disco’s en bars zitten. De hoeveelheid opties past perfect bij Miami: ongelooflijk gevarieerd en erg kleurrijk.

Voor goede hiphop en R&B moet je naar LIV, de club van het beroemde hotel Fontainebleau aan Collins Avenue. In Bamboo, aan Washington Avenue, kun je je heupen losgooien in een oude bioscoop. In Cameo dans je op verschillende ritmes door simpelweg naar een andere verdieping te gaan.

Wat je daarnaast zeker niet mag missen is de Nikki Beach Club. Deze club is al heel lang wereldberoemd in het nachtleven. Hier hangt een waanzinnig sensuele sfeer, zelfs op zondagmiddag. Op dinsdag moet je naar Wall Lounge voor een hartstochtelijk feest met de naam Favela Beach.

Miami_Party_GettyImages.jpg

Feesten in Little Havana. Foto: Getty Images

Zit je al aan je tweede feestdag en wil je een rustigere avond? Liefhebbers van jazz en blues kunnen naar het centrum, waar meerdere jazzclubs gevestigd zijn.

En Miami zou Miami niet zijn zonder een snufje latino. De Cubaanse salsa is natuurlijk de bekendste dans van de stad. Om dit te ervaren bezoek je de Cubaanse wijk Little Havana. Ga bijvoorbeeld naar de club Hoy Como Ayer. In de weekenden hoef je alleen maar te gaan wandelen op Calle Ocho, de hoofdstraat van de wijk, om de ritmes van de merengue, de bachata en reggaeton te voelen.

Als je niet weg wilt van South Beach kun je ook een kijkje nemen in de club Macarena, aan Washington Avenue. Ook daar wordt je gegrepen door Latinomuziek.

Waar je ook gaat feesten, houd de volgende tip in je achterhoofd: om wat goedkoper uit te zijn, moet je goed letten op de mensen die op straat flyers uitdelen. De flyers geven vaak recht op een gratis consumptie of gratis toegang tot een discotheek. Een laatste tip: vergeet niet dat je in de Verenigde Staten pas vanaf 21 jaar mag drinken.

### Miami volgens Michael Bay

In de actiefilms Bad Boys I en Bad Boys II van de Amerikaanse regisseur Michael Bay, vormen Will Smith en Martin Lawrence een grappig en explosief politiekoppel. De films spelen zich af in Miami en geven een goed beeld van de straten, de hotels en de paradijselijke stranden. De missies leiden de agenten vaak naar nachtclubs. In het eerste deel gaan de helden naar Club Hell, in werkelijkheid Club Cream aan Washington Avenue. In het tweede deel geeft een scène in Club Space (Downtown Miami) een goed beeld van de nachtelijke sfeer in de stad.

### Dresscode en mysterie

Hoewel in Miami de sfeer ontspannen is, is de selectie bij de ingang van clubs vaak streng. Om te voorkomen dat je Amerikaanse droom stopt bij de (gesloten) deur van een trendy discotheek, moet je je dus van tevoren informeren over de dresscode van de plek waar je naartoe wilt. Hoe meer de club gericht is op VIP’s, des te strenger de voorwaarden zijn om binnen te komen. Sneakers zijn in ieder geval uit den boze en ook jeans en t-shirts kun je beter thuislaten. Nog een tip: om bepaalde clubs in te komen, is het voor een groep mannen beter om samen met wat vrouwelijk gezelschap te komen.

### Miami in het kort

Beste tijd om te gaan

Het hele jaar door is het feest in Miami. Als je voor een bepaalde dj komt, moet je van tevoren even opzoeken wanneer hij in welke club speelt.

Vervoer

Taxi: de veiligste oplossing om ‘s avonds thuis te komen. Ze staan op elke straathoek.

Luxe auto: in Miami wil iedereen graag bekeken worden. Dus waarom duik je niet voor een avondje achter het stuur van een Ferrari of een Rolls Royce?

Vanaf $1200 per dag

Boot: om de huizen van de sterren te bekijken en te genieten van het uitzicht op Miami vanaf zee.

Slapen

Om dag en nacht feest te vieren, kunnen jongeren kiezen voor budgetaccommodatie. Vooral in Miami Beach zijn er een aantal te vinden. Als je een ruimer budget hebt, kun je kiezen voor een hotel met een eigen bar of casino. Zo kun je de hele nacht dansen en lig je binnen no time in je bed. En wakker worden aan het strand is na een nacht doorhalen ook een goede optie.

Eten

Mango’s: 900 Ocean Dr.

Front Porch (Penguin Hotel): 1418 Ocean Dr.

Wolfgang’s Steakhouse: 315 S. Biscayne Blvd.

_Prijzen kunnen afwijken

“In Los Angeles kun je je verstoppen. Ik kan me verstoppen op het strand, in de heuvels. In Miami word je door iedereen bekeken.”_

In 2006 speelde de Amerikaanse acteur en muzikant Jamie Foxx in de film Miami Vice, geïnspireerd op de televisieserie met dezelfde naam. Later speelde hij de hoofdrol in de film Django Unchained van Quentin Tarantino. Voor die laatste film heeft hij ook de muziek geschreven.

Top 5 uitgaansevenementen

Januari: Mardi gras, dit feest komt oorspronkelijk uit New Orleans, maar is tegenwoordig ook populair in Miami.

Maart: Ultra Music Festival, dit grote, elektronische muziekfestival vindt elk jaar plaats in Bayfront Park en brengt duizenden feestgangers in trance.

Maart: Carnaval van Miami, meer dan een week lang neemt dit feest de straten van Miami, en vooral Little Havana, over.

November: Miami Reggae festival, reggae en een goed humeur voor een topevenement tijdens je vakantie.

Oktober: Coral Gables Oktoberfest, het bekende Duitse feest wordt ook in Miami gevierd met veel bier en geweldige dj’s.”