By Expedia Team, on August 29, 2017

Ontdek de IJslandse natuur met Arctic Adventures

Enorme gletsjervlaktes met ijsgrotten, vulkanische landschappen die eindigen in een rotsachtige kust en kolkende rivieren die door bergen en mistige watervallen stromen; het terrein van IJsland maakt het een van de extreemste en meest ongerepte plekken op aarde, ideaal voor een buitenavontuur als je op zoek bent naar activiteiten in Reykjavik en daarbuiten. Van wildwaterraften tot snorkelen tussen tektonische platen, er valt altijd van alles te beleven in de ongerepte natuur van IJsland.

Arctic Adventures biedt al sinds 1983 avonturen in de ongerepte natuur voor zowel lokale bewoners als bezoekers. De eigenaren raakten geïnspireerd door een raftingtocht in Nepal. Ze wilden thuis iets vergelijkbaars bieden en vonden hun droom op de rivier de Hvita. Inmiddels bestaat Arctic Adventures uit een heel team van avonturiers die je kan meenemen voor een spannend avontuur onder water, onder de grond en op zee. Ontdek wat dit land allemaal te bieden heeft!

### Tussen continenten snorkelen

De Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen lopen van het noorden tot het zuiden van het IJslandse achterland en hebben samen gezorgd voor een dramatische kloof tussen rotsen. Verken de onderwatergedeeltes met een snorkel en ontdek dit geologische wonder. Met een duikpak om je warm te houden in het ijskoude water kun je rotsformaties bekijken in kristalhelder, diep water. Bewonder daarnaast uitgestrekte lavavelden en leer over de bewegende krachten van de aarde via boeiend commentaar van je deskundige gids.

SnorkelingBetweenContinents_Reykjavik_Underwater.jpg

### Met een kleine groep duiken in de Silfra-kloof

Voor een dieper kijkje in de geologische samenstelling van IJsland kun je duiken met een kleine groep, recht naar het hart van de Silfra-kloof. Drijf tussen de tektonische platen van Eurazië en Noord-Amerika, zo dichtbij dat je beide tegelijkertijd kunt aanraken, en bewonder de ongelofelijk goede zichtbaarheid met het water zo helder, dat je maar liefst 80 meter de verte in kunt kijken. Leer over de zoetwater-aquifers (watervoerende grondlagen) in de kloof en ontdek hoe het poreuze vulkanische terrein het water ongelofelijk schoon houdt.

Small-GroupDivingSilfraFissure_Reykjavik_Underwater.jpg

Als je niet alleen wilt snorkelen, kun je ook een grotverkenningstocht op je dagje uit aan je avontuur toevoegen. Zet een helm op, gebruik je zaklamp en wurm jezelf langs ijspegels op weg naar de grot Leiðarendi of Gjábakkahellir, waarbij je een natuurlijke lavagang volgt naar ruimtes diep onder de grond.

### Hiken & IJsklimmen

Grijp een pickel en trek stijgijzers aan voor een dagje steile ijswanden beklimmen. Ook kun je diepe kloven oversteken en bevroren valleien ontdekken gedurende je tijd bij de Sólheimajökull-gletsjer. Test je technische klimvaardigheden, leer over de gletsjeractiviteit van de omgeving en eindig je dag bij de mistige watervallen van Skógarfoss.

Hiking&IceClimbing_Reykjavik_IceCliffs.jpg

### Natuurwandeling met gids naar Glymur-waterval

Natuurlijke aquifers (watervoerende grondlagen) en het afvoerwater van gletsjers zorgen voor de wirwar aan rivieren en beekjes van IJsland, ideaal om tijdens een middagwandeling te verkennen. Veter je schoenen vast, vaar naar Hvalfjördur en ga voor een wandeltocht naar de Glymur-waterval. Maak foto’s van de steile zwarte rotskliffen, bedekt met lichtgroene begroeiing, kijk naar hoe regenbogen samenkomen in de mistwolk nabij de steile rotswand. Begeef je vervolgens naar het Nationaal park Thingvellir om over de eerste kolonisten te leren terwijl je de kust van het meer Thingvallavatn verkent.

GuidedNatureHike_Reykjavik_Waterfall.jpg

### Halve dag raften door de Gulfoss-vallei

Volg het water van de Hvítá die van de gletsjer naar zee stroomt tijdens dit wildwaterraftavontuur. Navigeer door de kolkende stroomversnellingen, doorsteek rustige valleien en verbeter onderweg naar beneden je peddelvaardigheden. Eindig je dag met een lekkere lunch en welverdiende spasessie, ideaal om je vermoeide armen tot rust te laten komen.

Half-DayGulfossCanyonRiverRafting_Reykjavik_outdoors.jpg

### Kajak naar de fjord Hvalfjörður

Ontdek de fjorden van IJsland via het water tijdens deze zeekajakexcursie rond Hvalfjörður Bekijk onder leiding van een ervaren kajakgids enkele historische locaties waar de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog hun schepen verborgen. Ga daarnaast op zoek naar dieren zoals papegaaiduikers, die hier hun nest hebben, en migrerende walvissen. Ontdek bovendien vulkanische landschappen die hun sporen hebben achtergelaten in de dramatische rotsformaties rond het koude, heldere water van de fjord.

SeaKayakingHvalfjordurFjord_Reykjavik_Lake.jpg

Welk buitenavontuur in IJsland staat bovenaan jouw lijstje?